Palmina fotelja prodata za 2.500 evra, sada će sedeti na hoklici

Fotelja predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme prodata je na današnjoj licitaciji za 2.500 evra, odnosno za 500 evra više od početne cene, dok je ostalih sedam fotelja funkcionera prodato za 1.050 evra.
Ukupno je prikupljeno 9.850 evra a novac će dobiti socijalno ugrožene porodice sa troje i više dece. 
 
Fotelju Dragana Markovića Palme kupilo je preduzeće "Alfa" iz Jagodine. Ostale fotelje su kupili privrednici iz Jagodine. 
 
Nakon javnog nadmetanja Palma je rekao da će oko 60 socijalno ugroženih porodica sa više dece dobiti oko 150 evra.  
 
"Na ideju o prodaji fotelja sam došao jer smatram da gradonačelnici i predsednici skupština u Srbiji ne treba da sede na fotelji već na hoklici jer narod ne glasa za političare da bi oni seli u fotelju. To nije njihova dedovina", rekao je Marković. 
 
On je kazao da bi voleo da njegov primer slede i funkcioneri iz ostalih gradova.
 
Od sada sede na hoklicama
 
"Mi smo kupili drvene hoklice koje koštaju 1.700 dinara. Nabavna cena moje fotelje je bila 300 evra a prodata je za 2.500 evra. Stalno ćemo tako nešto da kupujemo po nižoj ceni a da prodajemo po većoj i da novac idu u humanitarne svrhe", rekao je Marković. 
 
On je dodao da njegov poziv ne važi za predsednika države, premijera i ministre jer oni stalno imaju goste iz inostranstva. 
 
"Jagodina nikad nije kupila nešto što je luksuz. Od 2004. godine nismo kupili ni jedan auto, a opštinska vozila koriste građani kada idu na lečenje u kliničke centre", rekao je Marković. 
 
Nakon obraćanja, Marković je poveo novinare u njegov kabinet gde je pokazao svoju drvenu hoklicu na kojoj će ubuduće sedeti.
 
"Ovo je drvena hoklica koja na selu služi za mužu krava. Ja sam rođen na selu, živim na selu i razlikujem se od nekih političara koji su rođeni u liftu i ne znaju šta znači kada nemaš", kazao je Marković. 
  • pera

    26.09.2017 18:47
    comment?
    Za stolicu ovog gospodina 3000 dinara...
  • hohštašler

    26.09.2017 14:46
    Da smo hteli, ovakkve hohštaplere bi teško mogli pronaći, da nas vode u svetlu budućnost.
  • Palma

    26.09.2017 14:39
    Delmajorka
    Pravi covek u pravo vreme na pravom mestu! Ziveo Palma i svetska revolucija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.