Šarčević izabrao direktorku škole u Zemunu

Ministar Mladen Šarčević imenovao je Gordanu Srećković za novog vršioca dužnosti direktora OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu.
Šarčević izabrao direktorku škole u Zemunu
Foto: Pixabay
Kako piše BIRN, novoimenovana direktorka Gordana Srećković, nastavnica engleskog jezika, preuzela je dužnost u utorak 3. oktobra, a takva odluka Ministarstva nije kod svih roditelja i nastavnika koji su učestvovali u skoro jednomesečnom protestu, naišla na pozitivnu reakciju.
 
Očekivalo se, naime, da će na to mesto biti imenovan Zdenko Tošić, koji je na glasanju na sednici nastavničkog veća, dobio najveći broj glasova. Čak 40 kolega podržalo je njegov izbor za v.d. direktora škole, dok je za drugoplasiranu Gordanu Srećković, svoj glas dalo četvoro nastavnika.
 
I dok deo roditelja i kolektiva smatra da je ministar Mladen Šarčević izborom Gordane Srećković prekršio dogovor, drugi ocenjuju da je odluka doneta u okvirima onoga o čemu se razgovaralo na sastanku sa predstavnicima Ministarstva prosvete i Gradskog sekretarijata za obrazovanje 27. septembra 2017, jer je izabran kandidat kojeg je predložila škola.
 
Oni koji tvrde da je dogovor prekršen, kažu da je na pomenutom sastanku sa predstavnicima Grada i resornim ministarstvom dogovoreno da škola Ministarstvu prosvete dostavi imena tri kandidata, ali pro forme, što je kolektiv "Miletića" i učinio, očekujući da će ministar Šarčević za novog v.d. direktora imenovati nastavnika Tošića.
 
Ministar se, međutim, opredelio za kandidata koji je dobio desetostruko manju podršku kolektiva. U Ministarstvu prosvete za BIRN kažu da dogovor nije prekršen, jer je na sastanku postignut jasan dogovor da će kolektiv predložiti tri kandidata i da će ministar nakon razgovora sa njima izabrati vršioca dužnosti direktora.
  • CZ

    07.10.2017 08:21
    Ko zna zna
    90% kolektiva škole su debili, pa je ministar, vrhunski ekspert u oblasti, odlučio umesto njih.
  • Takimaki

    06.10.2017 22:37
    Brže, jače, bolje ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.