Lončar: Imaćemo najbolje zdravstvo u regionu, počinje veliko sređivanje bolnica

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da mu je cilj da dodatno unapredi zdravstvo u Srbiji, ali ne tako što će u sistem uključiti privatnike.
"Zdravstveni sistem će u naredne dve do tri godine biti najbolji u regionu", rekao je Lončar u intervjuu za nedeljne Novosti, u kome je naveo i da će niški klinički centar biti gotov do kraja godine, kao i da uskoro počinje najveće sređivanje bolnica u Srbiji u poslednjih pola veka.
 
Prema njegovim rečima, najlakše bi bilo da se u sistem zdravstva uključe privatnici, ali prethodno stvari moraju da se postave na svoje mesto i da se kaže da li Srbija želi da ima privatno ili državno zdravstvo. 
 
Lončar je naveo da mu je cilj da dodatno unapredi državno zdravstvo, da ga odbrani, jer je to jedini način da svi, i oni koji nemaju novac i koji imaju da plate, mogu da se leče. 
 
Ministar je naveo da je svestan da će takav njegov stav kritikovati oni koji su najzainteresovaniji za deo kolača od dve mlijare evra, koliko je u zdravstvenoj kasi na godišnjem nivou. 
 
Cilj ministarstva je i da ravnomerno razvija zdravstvo u celoj Srbij, rekao je Lončar i dodao da ne želi elitističke centre u Srbiji.
  • Burnik

    12.10.2017 20:56
    Plastična hirurgija
    Na odelenju plastične hirurgije u Kliničkom centru Novi Sad ima dva WC-a za bolesnike jedan muški i jedan ženski. Ni u jednom se ne može okrenuti toliko su mali. A ima pacijenata sa štakama. Možete zamisliti kako izgleda vršenje nužde. Čovek iz cirkusa to može jedino obaviti dobro. Ima jedno kupatilo za ženske i muške a ne može se zaključati. Bolesnici leže kao sardine po 6 u sobi. Srećom doktori i sestre su divni.
  • Nervirach

    12.10.2017 06:39
    Negde su dmedicinari sinonim za nesto lepo, pozitivno i uceno. Naravno i seksi. A ovde za najgori neradnicki sljam, lopovluk i ostali kriminal
  • izdrzaobezfunkcije

    12.10.2017 03:34
    Vise nije za "dve" nego "dve - tri".

    Ova vlast vise nema snage ni da obecava...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.