Najbolji prijatelji pešače od Beograda do Niša za decu obolelu od raka

Tamara Klarić i Bogdan Stevanović odlučili su da prepešače put od Beograda do Niša, kako bi prikupili novac za završetak izgradnje prvog dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.
Projekat izgradnje ovog odeljenja započelo je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), kako bi se za obolele mališane obezbedili najbolji uslovi za vrlo naporno onkološko lečenje.
 
Akcija koju pokreću Tamara i njen najbolji prijatelj Bogdan simboličnog je naziva "Pruži korak", a tokom nje će koraci koje ovaj dvojac napravi na putu do Niša biti stavljeni "na prodaju", a novac će moći da se donira putem SMS poruka ili direktnim uplatama na račun NURDOR-a. Kako poručuje Tamara Klarić, od Beograda do Niša ima 256.000 koraka, koje će građani željni da pomognu moći da "kupe", dok će dvojac svoj put samostalno finansirati. Sva sredstva prikupljena u toku akcije idu direktno na račun NURDOR-a, koji i učestvuje u ovoj akciji da se pomogne bolesnim mališanima.
 
"Neophodno je da se o ovoj temi govori javno. Svakog dana u Srbiji jedno dete oboli od raka. Svake nedelje jedno dete umre od ove bolesti, a zvanični podaci iz Evropske unije kažu da je rak kod dece uz adekvatno lečenje u 84 odsto slučajeva izlečiv. To je veoma visok procenat šanse i nade za život. Deca u unutrašnjosti Srbije, nažalost, pre svega iz finansijskih razloga, ovu šansu nemaju. Pomozite nam da se za nju izborimo. Izgradnjom hemato-onkološkog odeljenja klinike u Nišu smeštajni kapaciteti će biti prošireni za čak više od 80 odsto. Ovo će značajno doprineti poboljšanju uslova onkološkog lečenja dece u celom južnom regionu Srbije. Ovo je priča za koju se vredi boriti", poručuje Tamara Klarić.
 
 
Ona i Bogdan svoju humanitarnu šetnju započinju 30. oktobra, a završavaju je 6. novembra, kada stižu u Niš.
 
Cena SMS poruke, tj. jednog "koraka" je 100 dinara i šalje se na broj 1150. Cena važi za sve mreže. Podaci za uplate direktno na račun NURDOR-a su:
 
Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka
 
  • Poziv na broj 
  • 12345 
  • Beograd 
  • 170-30010715000-82  
  • Poziv na broj 
  • 12345 
  • Novi Sad 
  • 170-30010715001-79  
  • Poziv na broj 
  • 12345 
  • Niš 
  • 170-30010715002-76
Inicijativa NURDOR-a je pokrenuta u februaru 2013. godine. Izgradnja odeljenja počela 18. maja 2016, a prva faza je završena 28. decembra te godine. Trenutno je u toku prikupljanje sredstava za drugu fazu (unutrašnji - fini radovi). 
 
Završetak projekta očekuje se do kraja 2018. Detaljnije o ovoj inicijativi čitajte OVDE.
 
A kako deca obolela od raka žive u našem komšiluku, u roditeljskoj kući NURDOR-a u Petrovaradinu, kako vode svakodnevnu bitku za život sa svojim roditeljima i koliko im znači pomoć čitajte u našoj priči OVDE.
  • Milana

    14.10.2017 14:45
    Sramotno
    Vlada srbije je donela uredbu kojom se naplaćuje dodatna poštanska marka od 10 dinara za mantijaše u džipovima, u ukupnom iznosu od 76 miliona dinara, a za NURDOR i bolesnu decu nemaju!!!
  • Pep

    13.10.2017 16:29
    Bravo
    Svaka čast divni ljudi!!
  • PGS

    13.10.2017 14:57
    SNS aktivisti inače....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.