Vulin: Kajem se što sam rekao istinu o stanu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da se kaje što je rekao istinu kako je kupio stan i poručio da je stan kupljen pre šest godina kada nije bio u izvršnoj vlasti.
Vulin je odgovarajući na pitanja na predstavljanju prvih 100 dana rada vlade rekao da se priča oko kupovine tog stana ponavlja na svakih šest meseci već godinama unazad, da joj se nekada više, a nekada manje da na značaju.
 
Ponovio je da je stan kupljen pre šest godina i da tada nije bio u izvršnoj vlasti, ali i da kada se nešto tvrdi i kada se neko optuži treba da se ima u vidu da je Srbija pravna država i da postoji pretpostavka nevinosti. Naveo je da je su svi podaci od ranije poznati, da su nadležni o tome već dali svoj sud ali da nema ništa protiv da se to uradi ponovo ističući da je i sam prvi to predložio.
 
Poručio je da se kaje što je rekao istinu i naveo da je mogao kao i neki drugi da to prijavi na brata, tasta, bilo koga ali je normlano sa suprugom otišao i prijavio stan.
 
"Nisam izgradio zgradu na vračarskom pašnjaku već legalno, javno prijavio imovinu - kupovinu tog stan", rekao je i dodao da je trebalo da obrazloži da mu je to kupio "nekakav tast" i da mu niko više ništa ne traži. Vulin je rekao i da nije razmišljao kako će istina o kupovini stana zvučati te da se kaje što je rekao istinu.
 
Podsetimo i da je Pokret Dosta je bilo podneo krivičnu prijavu protiv Vulina Tužilaštvu za organizovani kriminal. 
 
U saopštenju se navodi da postoji osnovаnа sumnje dа je Vulin u julu 2012. godine izvršio prenos imovine, sа znаnjem dа tа imovina potiče od kriminаlne delаtnosti, u nаmeri dа prikrije ili nezаkonito prikаže poreklo imovine.
 
Više o tome OVDE.
  • Tetka

    16.10.2017 00:03
    Prema vazecim propisima, ukoliko ulazes u banku vise od EUR 10.000 moras da dokazes poreklo imovine.
    Ako politicar kupi stan za EUR 200.000 poreklo imovine ne mora da se dokazuje.
  • Tako je govorio Če

    14.10.2017 23:26
    Drži govor kao Če Gevara, kao svi su lopovi, samo je on pošten.
  • Ns 49

    14.10.2017 21:39
    Vulin je odličan ministar i govori što narod misli i oseća i nije mi jasno zašto ga toliko napadaju. One koji nemaju bar jedan stan ja bi h pitao zašto ga nemaju a na zašto ga imaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.