Za dva dana kažnjeno 8.000 vozača zbog prekoračenja srednje brzine

Čak 7.820 vozača kažnjeno je za dva dana na osnovu merenja srednje brzine između dve naplatne rampe na deonici puta od Šida do Šimanovaca jer su išli brže od 140 km/h.
Za dva dana kažnjeno 8.000 vozača zbog prekoračenja srednje brzine
Foto: 021.rs
To su rezultati najnovijeg načina kažnjavanja vozača na autoputu i to samo za 9. i 10. septembar, odnosno za prvi vikend od kako je saobraćajna policija počela da primenjuje ovu meru, piše "Blic".
 
Kažnjavanje na osnovu merenja srednje brzine sprovodi se već mesec i po dana ali u MUP-u do sada zvanično nisu izneli nijedan podatak u vezi sa brojem sankcionisanih vozača.
 
Kako "Blic" piše, policija je na osnovu srednje brzine vozila sankcionuisala vozila samo na deonici Šid-Šimanovci i to za prekoračenje veće od 140 km/h iako je ograničenje na autoputu 120 km/h. Izvor lista navodi da su tog vikenda zabeležena i tri slučaja vožnje srednjom brzinom od 240 km/h.
 
Za deonicu Šid-Šimanovci, MUP traži podatke od "Puteva Srbije" o srednjoj brzini, o mestu gde je vozilo ušlo, serijskom broju kartice ili TAG uređaja, o datumu i vremenu ulaska i izlaska, slike sa naplatne rampe i registarsku oznaku vozila. Te podatke traže periodično - na svakih deset dana a kazne vozačima se šalju na kućnu adresu.
  • Недељко

    19.10.2017 07:53
    Статистика
    8000 возача је возило преко 140 км/с и то само у два дана. При томе се није десила ни једна саобраћајка. Дакле, безбедно је. Ко сматра да није има месне путеве и не треба да се вози аутопутем ако није дорастао.
  • Kaко избећи казну

    19.10.2017 06:44
    @BB
    Наравно да се мора увести ред, али то се ради помоћу фиксних радара (нпр. између два надвожњака), који имају одобрење типа и еталонирана су.
  • Steki

    18.10.2017 23:55
    Bojkot
    Trebalo bi da niko ne ide auto putem izvesno vreme pa da bankrotiraju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.