Više od 200 radnika ide iz "Tigra"

Od ukupno 1.387 radnika Kompanije "Tigar a.d." u Pirotu, 217 je prihvatilo dobrovoljni odlazak iz kompanije, uz socijalni program.
Za realizaciju socijalnog programa je država izdvojila oko 142 miliona dinara, saopšteno je iz te kompanije. Generalni direktor kompanije "Tigar" Vladimir Ilić rekao je da je u saradnji sa nadležnim organima Srbije završen socijalni program za 217 zaposlenih čija isplata počinje ove nedelje.
 
"Ovo smanjenje broja zaposlenih će značajno uticati na likvidnost svih entiteta u okviru 'Tigra' jer će doći do smanjenja troškova zarada i naknada na zarade na mesečnom nivou od oko 12 miliona dinara", naveo je Ilić. 
 
On je istakao da sprovođenje socijalnog programa ne utiče negativno na proizvodni proces jer se, kako je kazao, vodilo računa da smanjenje broja zaposlenih bude iz neproizvodnog dela kompanije. 
 
Kako se navodi u saopštenju kompanije, smanjenje broja zaposlenih sprovedeno je u cilju dovođenja na optimalan broj koji je potreban za neometan proces proizvodnje i povećanje produktivnosti rada.  Dodaju da to predstavlja još jednu meru novog rukovodstva kompanije u cilju unapređenja efikasnosti poslovanja i dovođenja kompanije "Tigar" u položaj da svojim kupcima nastavi da isporučuje proizvode visokog kvaliteta.
  • Ne

    18.10.2017 12:13
    socijalnom programu
    budući sam i sama bila predmet "dobrovoljnog odlaska iz preduzeća" ne bih nikom preporučila prihvatanje uslova socijalnog programa, ma kako ti uslovi povoljno izgledali. Zamenu za novo, postojano, radno mesto, u državi nije lako ostvariti, osim ako imate rezervni plan za održavanje egzistencije u vidu odlaska iz države ili ste vlasnik poljoprivrednog zemljišta, ili planirate da se politički angažujete i time profitirate samom mogućnošću da po volji birate tabore od izbora do izbora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija