Kupili deo keja za 36 miliona pa od Fonda za razvoj dobili kredit u istoj vrednosti

Sportska akademija Kočović kupila je pre tri meseca deo obale na Zemunskom keju za 36 miliona dinara, a nedavno joj je Fond za razvoj odobrio dugoročni kredit u identičnom iznosi, saopštio je danas portal Insajder.
Kupili deo keja za 36 miliona pa od Fonda za razvoj dobili kredit u istoj vrednosti
Foto: Pixabay
Akademija Kočović je firma u vlasništvu Marka Kočovića, sina Dragoljuba Kočovića, koji je u vreme kupovine bio vršilac dužnosti podsekretara Sekreterijata za sport i omladinu Gradske uprave grada Beograda.
 
Kako je portalu Insajder potvrđeno u sekreterijatu, Kočoviću je u međuvremenu istekao mandat i on više nije angažovan u Gradskoj upravi.
 
Insajder navodi da je zanimljiva činjenica da je Sportskoj akademiji Kočović koja je pre tri meseca za 36 miliona dinara kupila deo obale na Zemunskom keju, Fond za razvoj 12. oktobra 2017. godine odobrio dugoročni kredit u identičnom iznosu za ulaganje u nabavku opreme za sportske aktivnosti fitnes, teretanu i trajna obrtna sredstva. Ova kupovina izazvala je pažnju javnosti zbog činjenice da je kao gradsko građevinsko zemljište otuđen deo obale, kao i to što je parcelu kupila firma u vlasništvu sina bivšeg gradskog funkcionera Dra­go­lju­ba Ko­čo­vi­ća.
 
Kako saznaje Insajder, u postupku javnog nadmetanja za prodaju parcele na keju učestvovalo je pet ponuđača, a najveću cenu ponudila je Sportska akademija Kočović.
 
Urbanističkom planom je bilo predviđeno da se na toj lokaciji gradi sportski kompleks, a od pravnih lica koja su učestvovala u licitaciji jedino se akademija Kočović bavi sportom dok su među ostalim ponuđačima bile dve građevinske firme koje se bave pretežno izgradnjom stambenih objekata i jedna konsultantska kompanija.
 
Akademiji Kočović prodati je zemljište površine 600 kvadratnih metara za 36 miliona dinara, odnosno za oko 300.000 evra, a na osnovu procene Uprave javnih prihoda grada Beograda utvrđeno je da kvadratni metar na toj lokaciji košta samo 176 evra, odnosno 13 miliona dinara za 600 kvadrata. Kako navodi Insajder, prilikom procene nije razmatrana namena lokacije već je cena određena poređenjem sa cenom građevinskog zemljišta u okolini.
  • Predragg

    24.10.2017 03:44
    Sta sve termitima na vlasti ne padne na pamet,covece. Potpuno ce oglodati Srbiju do kosti. Bas me zanima koliki je procenat koji dobijaju politicari,inspektori i tuzioci za ovakve akrobacije.Sreca da se sve kad tad sazna. Ipak,trebati ce uporiste u zakonu,da bi im se sudilo i oduzela imovina .
    Bojim se da ne bude prekasno,da ne zastari.
  • lala Novi sad

    24.10.2017 01:25
    pitanje
    A ko je "kupio" deo keja u Novom Sadu na špicu pored silosa("Mlinpeka". Kupio i ogradio kao da će biti logor. Kada je zemljište prodato i za koje novce?
    Ajde novinari to iščačkajte.
  • Mamu bi prodali

    24.10.2017 00:13
    kad bi mogli
    Obale reka, jezera, trgovi, ulice, rudnici, izvori vode su javna dobra koja su izvan prometa.Ne mogu se prodavati, osim u naprednoj Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.