Nedimović: Uskoro automatizovani sistem protiv grada, jedan i u Vojvodini

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je namera da se u saradnji sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom postavi novi automatizovani sistem za protivgradnu zaštitu, kako bi se smanjile štete od grada.
"Pilot projekat se odnosi na radarske centre Bukulja, Valjevo i jedan deo na prostoru Vojvodine. To je automatizovan sistem koji priliči 21. veku, gde se automatski prepoznaju tačke u gradonosnim oblacima, u koje se gađa i gde je subjektivni faktor snižen na minimum. To će omogućiti moderan, savremen sistem", rekao je Nedimović.
 
Podsetimo, godinama unazad postojali su problemi sa odbranom od grada širom Srbije, jer nije bilo dovoljno strelaca, raketa, a i oni koji su radili taj posao radili su ga skoro volonterski. I Novi Sad je zamalo ostao bez protivgradne zaštite, o čemu opširnije možete čitati OVDE.
  • Nislija

    24.10.2017 19:03
    Botovi ne smarajte
    Po ovom tekstu se vidi da cela južna Srbija, istočna Srbija i veliki deo centralne Srbije nisu dobili ove sisteme, za razliku od zapada i Vojvodine koji su dobili po jedan.
    A poljoprivrede itekako ima i u užoj Srbiji, i nije samo žito poljoprivreda, a žitnice su i pomoravlje i timočka krajina npr.
  • Partijcima

    24.10.2017 11:33
    Pozdravljam im mamu
    Čitav jedan u Vojvodini? Puno je to.
    Opšte je poznato da su Beograd i uža Srbija žitnica i motor razvoja.
    Nećete valjda štititi tamo neku Vojvodinu, iz koje ste već sve izvukli i sada je možete prepustiti nekom drugom, pa nek je on razvija i ulaže?
  • ???

    24.10.2017 09:01
    Pa da, Bukulja je žitnica Srbije, Evrope i šire... Samo deo Vojvodine neka bude pokriven, šta će na severu protivgradna odbrana???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.