Zamerke Srbiji zbog "Srbijagasa" i "Jugorosgasa"

Ministar energetike Aleksandar Antić rekao je da je Energetska zajednica (EZ) u godišnjem izveštaju Srbiji dala generalno dobru ocenu, prevashodno u zakonodavnom delu.
Zamerke Srbiji zbog "Srbijagasa" i "Jugorosgasa"
Foto: Pixabay
"Politika" piše da EZ u godišnjem izveštaju ocenjuje da Srbija ima uglavnom dobar rezultat u uvođenju pravnih tekovina EZ u svoje zakone. Našoj zemlji se međutim i dalje zamera zaostajanje u delu razdvajanja delatnosti distribucije i transporta gasa, kao i operatera prenosnog sistema kada je reč o struji.
 
Antić je naveo da je Srbija spremna da nastavi dosadašnju uspešnu saradnju sa EZ, kako bi se rešila preostala otvorena pitanja, ali ocenjuje da su neke kritike neosnovane, jer zavise od politike. Kada je reč o razdvajanju delatnosti distribucije i transporta "Srbijagasa" i "Jugorosgasa", kako bi se obezbedila tržišna konkurencija, kaže da je vlada dala saglasnost i da su formirana dva nova preduzeća, koja treba da ožive.
 
EZ od Elektromreže Srbije traži da obezbedi raspodelu prekograničnih kapaciteta za prenos struje po zahtevima trećeg energetskog paketa, ali i da ubrza sprovođenje sporazuma potpisanih sa Prištinom u oblasti električne energije, a da dva operatera Elektromreže Srbije i Kosova, EMS i KOSTT, reše spor o upravljanju prenosnim sistemima.
 
Ministar Antić je izjavio da ne vidi prostor za mešanje EZ po tom pitanju, jer je ono vezno za pregovore i za Briselski dijalog.
  • /

    11.11.2017 13:35
    /
    jos uvek ista zamerka vec nekoliko godina

    a bajat ne popusta pa ne popusta
  • Gas Adzija

    11.11.2017 12:41
    Antic ... igrac EU
    Smena !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.