U platnim razredima od naredne godine 400.000 zaposlenih u javnoj upravi

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić najavio je uvođenje platnih razreda od naredne godine za više od 400.000 zaposlenih u javnoj upravi širom Srbije.
U platnim razredima od naredne godine 400.000 zaposlenih u javnoj upravi
Foto: 021.rs
"Reforma sistema plata jedna je od veoma značajnih. Blizu smo da donesemo još tri zakona iz tog segmenta reformi sistema plata i to će se, nadam se, dogoditi do kraja ove godine", rekao je Ružić.
 
Prema njegovim rečima, cele sledeće godine će se "upodobljavati" platni razredi u odnosu na stručnu spremu i specifičnosti u obavljanju određenog posla, ali je namera da se svi zaposleni podvedu u jedinstveni, pravičan status, da se ne bi događalo da neko ko ima identičnu stručnu spremu i radi manje ima veća primanja.
 
"Dakle, to je namera, sistemski pristup i naravno da će se odnositi na sve u javnoj upravi", jasan je ministar.
 
Govoreći o broju zaposlenih u javnoj upravi, Ružić kaže da smo "u jednom tranzicionom periodu", kao i da je reformom od 2013. dokazano "da na veoma odgovoran način država može da sprovede racionalizaciju". U ovoj godini, kaže ministar, taj broj je ispunjen, a očekuje da kadrovski plan bude mera stvari i da u odnosu na finansijske mogućnosti odredi broj izvršilaca na određenim poslovima, uz utvrđivanje prioriteta i to će, siguran je, početi da funkcioniše od 2019.
 
"U idućoj godini biće sprovođena racionalizacija, ali koja svakako neće biti linearna, vodiće se računa o prioritetima i koja će takođe dozvoljavati nova zapošljavanja", rekao je Ružić.
  • bokica

    23.11.2017 19:01
    sramota
    Citam
    ove komentare I nemogu da verujem koliko zlobe .samo da neko ostane bez posla ,vazno je sagledati istinu da li je to bas tako ,treba videti I ko uvodi te platne razrede mozda bas taj koji je I zaposljavao ,sramota !!!!!!!!!
    PS. neradim ni u epsu ni u srbija gasu ali nisu ni ti ljudi jedini krivi u ovoj drzavi,
    zar nevidite koliko ista drzava uvodi razne nove statisticke tabele I podatke ,sve vise povecavaju
    dokumentaciju a smanjuju radnu snagu

  • 2 dinara druže

    23.11.2017 15:55
    Treba odrediti masu para namenjenu za plate administracije koje SRB može da podnese, pa neka rade za 1 dinar mesečno jer ih ima bar 50% više koji primaju platu, a ništa ne rade.Ostaju oni koji imaju pozitivne rezultate rada, ostali na biro.
  • Jaja

    23.11.2017 15:25
    A sto to ne urade i u javnim preduzecima... Time bi postari prekinuli strajk a eps u srbija gas bi imali plate umanjene deset puta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija