DS traži smenu ministra Šarčevića zbog "šale"

Potpredsednica DS Tamara Tripić zatražila je smenu ministra prosvete Mladena Šarčevića, zbog "opravdavanja vršnjačkog nasilja i ismevanja fizičkih karakteristika pojedine dece".
"U situaciji u kojoj se gube mladi životi zbog nerazumevanja države i nebrige institucija, koje nisu prepoznale ozbiljnost problema sa kojim su se suočili, zastrašujuće je da se ministar smeje. Ovo je najmanje očekivana i najmanje poželjna reakcija od bilo koje odrasle osobe, pogotovo od ministra prosvete. Zato DS očekuje da se u najkraćem roku pokrene postupak smene ministra Šarčevića", navela je Tripić.
 
Ministar Šarčević gostovao je u jednoj televizijskoj emisiji o vršnjačkom nasilju gde je u šaljivom tonu komentarisao jednu situaciju.
 
"Znate kako, kada pogledate ovog krupnog momka i ovog sitnog momka, otprilike ovom na čelu piše: 'muči me'", rekao je ministar. Nakon pitanja novinarke kako je moguće da neko unapred bude predisponiran za žrtvu, on je sa osmehom rekao da se šali.
 
Potpredsednica DS je navela da vršnjačko nasilje dovodi do strašnih posledica i da društvo ne sme da pristane na ideju da nekome pripadne uloga žrtve zbog njegovog fizičkog izgleda.
 
"Poruka koja je tom izjavom poslata mladima širom zemlje je strašna jer nasilnicima pruža opravdanje za činjenje, institucijama za nečinjenje, a žrtvama poruku da su sami krivi za položaj u kom se nalaze", ocenila je Tripić.
  • NS66

    24.11.2017 11:59
    ŠARČEVIĆU
    Na čelu ti piše,SMENITE ME!
  • Alkibijad Nusa

    24.11.2017 10:30
    Gdja Ministarka
    Jadna je PROSVETA kojoj si ti MINISTAR!

    Citajte Nusica.
    Covek je bio vizionar.
    Kako je tada opisao nase osobine i mentalitet naseg naroda,takvi smo i danas!
    "I nismo se makli dalje od pocetka...."
  • pera

    24.11.2017 10:10
    debilčina.
    narode jesi se najeo gov.na. ajde vise dosta smo ih i slusali i gledali. takvog primitivizma prostakluka i lopovluka na jednom mestu ima jos samo u zadruzi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.