Poslanici potvrdili četiri ugovora

Potvrđivanjem četiri ugovora, među kojima su i ugovori o osnivanju Transportne zajednice zemalja Zapadnog Balkana i o zajmu kod kineske Export-import banke za modernizaciju i rekonstrukciju pruge od Beograda do Budimpešte, Skupština Srbije završila je sednicu.
Poslanici potvrdili četiri ugovora
Foto: Pixabay
Potvrđivanje Ugovora o Transportnoj zajednici omogućiće da se 7. decembra, na sastanku ministarskog saveta, izglasa da sedište Sekretarijata Transportne zajednice za Zapadni Balkan bude u Srbiji. Cilj tog ugovora je stvaranje Transportne zajednice u oblasti drumskog, železničkog, unutrašnjeg vodnog i pomorskog saobraćaja, kao i razvoj mreže između EU i strana potpisnica iz Jugoistočne Evrope. 
 
Skupština je potvrdila Ugovor o kreditu od 297,6 miliona dolara kod kineske Export-import banke, za modernizaciju i rekonstrukciju pruge od Beograda do Stare Pazove. 
 
Ratifikovan je i Ugovor o 17 miliona evra zajma kod KfW, koji je namenjen za vodosnabdevanje i kanalizaciju u Vrbasu, Kikindi, Knjaževcu i Paraćinu. 
 
Potvrđene su i izmene finansijskih ugovora između Srbije i Evropske investicione banke, koje će omogućiti primenu domaćeg Zakona o javnim nabavkama, što će značiti da će republička Komisija za zaštitu prava ponuđača moći da reaguje u slučaju eventualne žalbe na određeni postupak javne nabavke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.