Janković tuži Palmu zbog optužbe za ubistvo

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković najavio je u da će tužiti čelnika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu zbog optužbi da je ubio čoveka.
"Ja ću naravno tužiti Palmu. Trenutno vlast radi šta hoće, uništili su institucije, uništili su pravosuđe, uništili su policiju, uništili su javno mnjenje i govore šta god hoće, bez obzira i na stvarnost i na zakone. Ali, vratićemo institucije, pre ili kasnije svi oni će odgovarati za stvari koje čine ovoj zemlji", rekao je Janković za Južne vesti.
 
Marković je početkom prole sedmice na stranačkom skupu u Nišu optužio srpsku opoziciju da bi se "poubijala zbog funkcija", a Jankovića da je ubio svog druga Predraga Gojkovića, iako je istraga utvrdila da je reč o samoubistvu.
 
"Zamislite da on (Janković, p.a.) dobije poverenje građana, oni bi se poubijali zbog funkcija. A poznato je da voli da puca iz njegovog pištolja, kad ubije onog čoveka tamo, pa posle nije on. Vrlo dobro znate o kome govorim", rekao je tada Marković.
 
Slučaj samoubistva Gojkovića je, inače, ponovo dospeo u žižu javnosti pre nekoliko godina, nakon što je Janković, koji je tada bio Zaštitnik građana, počeo javno da kritikuje Aleksadra Vučića i vlast, a slučajem su se uglavnom bavili provladini tabloidi i Televizija Pink. 
 
Prema rezultatima istrage, Gojković je izvršio samoubistvo 1. aprila 1993. na Novom Beogradu, u Jankovićevom stanu, dok je on bio na poslu. 
  • Nemanja

    03.12.2017 19:34
    Jedan je Palma
    Smatram gospodina Dragana Markovića Palmu kao veoma ozbiljnog i poštenog, ne bi on izneo neke tvrdnje da nema dokaze za te iste tvrdnje. Što se tiče Jankovića, ko beše to?
  • izdrzaobezfunkcije

    03.12.2017 18:48
    Podrzavam. Mada, sta da ocekujes od naseg "nezavisnog" sudstva.
  • Marko

    03.12.2017 18:24
    A gle botina, malena, mara, jovana, jovana sa kapslokom, ahahah... Bože spasi nas. :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.