Štrajk radnika "Fijata" u ponedeljak

Sindikat "Nezavisnost" u kragujevačkoj fabrici "Fijat" organizovaće u ponedeljak, 11. decembra jednosatni štrajk upozorenja kako bi podsetio rukovodstvo fabrike da nije ispunjeno ono što je dogovoreno posle letošnje obustave rada, rekao je predsednik tog sindikata Zoran Stanić.
Štrajk radnika "Fijata" u ponedeljak
Foto: Pixabay
"Štrajk upozorenja biće organizovan na radnim mestima, od 13:30 do 14:30 časova, kako bi poslovodstvu, ali i Vladi Srbije kao suvlasniku fabrike, skrenuli pažnju da je naš požaj sve teži i da nema rezultata sporazuma potpisanog posle prestanka štrajka održanog pre pet meseci", rekao je Stanić. 
 
On je naveo da ne očekuje veliki odziv radnika na poziv tog sindikata koji nema reprezentativnost, jer su, prema njegovim rečima, zaposleni zaplašeni da ne izgube radno mesto. 
 
"Uslovi rada su sve teži jer je dosta radnika napustilo fabriku, a niko nije zaposlen. Ne znamo kakvi su rezulati rada komisije koja je trebalo da ispita organizaciju posla. Plate nisu povećane već su samo usklađene sa rastom inflacije, a neizvesna je isplata dogovorenih bonusa efikasnosti", rekao je Stanić. 
 
Radnici fabrike FCA bili su u generalnom štrajku od 28. juna do 18. jula. Rukovodstvo fabrike je pristalo da pregovara sa radnicima tek kad je prekinut štrajk i dogovoreno je povećanje plata od avgusta za 2,2 odsto i u 2018. za 4,5 odsto. Dogovorena je i isplata bonusa i da se naknada za noćni prevoz udvostruči, kao i da u naredne tri godine zaposleni u FCA ne obustavljaju proizvodnju. 
  • Marko

    07.12.2017 12:29
    Premijer ce tada verovanto biti na skijanju, predsednik na sankanju a poslodavci na Tahitima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.