AMSS: Voziti oprezno zbog jake košave

Auto-moto savez Srbije upozorava jutros vozače na pojačan vetar u košavskom području, sa jačim bočnim udarima koji mogu biti opasni ukoliko vožnja nije prilagođena, a brzina smanjena.
AMSS: Voziti oprezno zbog jake košave
Foto: 021.rs
Posebna opreznost u vožnji savetuje se preko planinskih prevoja, gde vetar stvara snežne nanose, pri čemu je i vidljivost smanjena. Pored vejavice i jakog vetra, u predelima Ivanjice i Sjenice, upozoravaju na opalo granje, zbog čega je na ovom području saobraćaj dodatno otežan i usporen. Vozačima se bez preke potrebe ne savetuje kretanje i korišćenje ovih puteva bez preke potrebe.
 
Prilazi planinama Tari, Kopaoniku, Zlatiboru, Divčibarama i Staroj planini su prohodni. Na Kopaoniku, Zaječaru i Knjaževcu magla trenutno smanjuje vidljivost, pa je neophodna oprezna vožnja.
 
U ostalim krajevima Srbije je pretežno oblačno i toplo vreme.
 
Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.
 
Za teretna vozila na izlazu iz Srbije zadržavanja na graničnom prelazu "Horgoš" su 120 minuta, na "Batrovcima" 240 minuta, a na prelazu "Šid" oko 180 minuta.
 
Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, kada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima, saopštio je AMSS.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija