Za prvi stan povraćaj PDV-a i kad je pod hipotekom

Građani Srbije koji kupuju prvi stan imaće pravo na povraćaj PDV-a i u slučaju kada je ta nekretnina pod hipotekom, predviđeno je izmenama Zakona o PDV-u koje je danas usvojila Skupština Srbije.
Za prvi stan povraćaj PDV-a i kad je pod hipotekom
Foto: Pixabay
Izmenama Zakona o PDV-u omogućeno je pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu prvog stana punoletnim državljanima Srbije, sa prebivalištem na teritoriji Srbije i kada kupuju stan koji je predmet hipoteke, odnosno predmet izvršenja u izvršnom postupku.
 
Zakon stupa na snagu 1. januara 2018. godine.
  • Bns

    15.12.2017 07:51
    Novost
    U čemu je ovde novost?
    Ja sam dobila povracaj PDV-a iako sam uzela kredit sa hipotekom. Drugim rečima stan mi je bio pod hipotekom kad sam dobila PDV.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.