Šabić: Nacrt zakona o zaštiti podataka o ličnosti ispod očekivanja

Rodoljub Šabić izjavio danas da Nacrt novog zakona o zaštiti podataka o ličnosti na koji se čega pet godina, daleko ispod onoga što se moglo očekivati.
Šabić: Nacrt zakona o zaštiti podataka o ličnosti ispod očekivanja
Foto: Medija centar Beograd
Radna grupa Ministarstva pravde završila je nacrt zakona i 1. decembra počela je javna rasprava u toku koje zainteresovani mogu da dostave mišljenja i sugestije.
 
"Ja još uvek završavam mišljenje o tom zakonu, ali ono što mogu da kažem jeste da je taj tekst daleko ispod onog što se moglo očekivati", rekao je poverenik za N1.
 
On je kazao da je pre objavljivanja nacrta poslao svoj predlog tog zakona koji je urađen u saradnji s nevladinim organizacijama, ali da je od premijerke Ane Brnabić, posle dva meseca, dobio odgovor da se zakon izgubio.
 
"Mi smo ponovo poslali zakon i od premijerke smo dobili pismo da je zakon dobar i dostavili smo ga toj radnoj grupi", kazao je Šabić.
  • Veliki Brat

    29.12.2017 13:39
    Nema tu zaštite
    Ma kakva zaštita ličnosti!
    U sistemu kakav je EU formirala za Srbiju i kakav vlast podržava, održava i priželjkuje - mora se SVE znati o pojedincu.
    Pravi Veliki Brat.
    Znači, ko je šta rekao, napisao, šta poseduje kupuje, koja mu je krvna grupa, da ostavi DNA u bazi, da mu se znaju brojevi koje koristi, stanje organa da li su upotrebljivi - od kojih bolesti boluje ili ga treba zaštititi kako bi ti organi po zakonu koji je vlada donela - bili upotrebljivi za dalju prodaju...
    A ovaj tu nešto o nekoj zaštiti neke ličnosti.
    Ma, da, virtuelne ličnosti, prototipa građanina Srbije.
    Motka je jedina zaštita.
    Ali Vlasi treba da se sete. Ili Veni, kako god hoćete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija