Otkriveno još 100 buradi sa otrovnim otpadom?

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je da će biti proverene sve prijave o otrovnom otpadu na teritoriji te opštine, uključući i medijske navode da je otkriveno još oko 100 buradi sa otrovnim otpadom u selu Veliko Polje.
Otkriveno još 100 buradi sa otrovnim otpadom?
Foto: Pixabay (ilustracija)
- Proverićemo sve prijave građana i lokacije na kojima se sumnja da je zakopan opasni otpad, a jedna od tih lokacija je i selo Veliko Polje i tu će biti naredna akcija - rekao je Čučković RTS-u.
 
On kaže da je ta opština, posle poziva ministra za zaštitu životne sredine Gorana Trivana da se prijavi otpad, već imala pozive za nekoliko lokacija. Podsetio je da je i opasan otpad u Vukićevici kod Obrenovca otkriven po prijavi građana.
 
Prema njegovim rečima, ranije je uklonjeno više od 1.000 tona otpada sa lokacije na kojoj se nalazi fabrika "Meita" u Bariču, a odnošenje je koštalo milion evra.
 
Otpad koji je nedavno otkriven u Vukićevici kod Obrenovca, toksičan je i kancerogen, izjavio je u petak ministar Trivan, navodeći da ovo nije jedini slučaj odlaganja opasnog otpada u Srbiji. On je, prilikom obilaska parcele Zorana Markovića, koji je uhapšen zbog odlaganja opasnog otpada, rekao da se trovanje zemljišta, vode i građana na ovakav način mora odmah zaustaviti.
 
Kako je naveo, na toj parceli pronađen je otpad koji je izuzetno toksičan, ali dodaje da građani nemaju razlog za paniku, već da su imali prava da budu obavešteni o svemu.
 
Na placu u vlasništvu Zorana Markovića, vlasnika firme "Nitor trans" iz Vukićevice kod Obrenovca, pronađeno je 25 tona opasnog otpada, koji bi u najskorijem periodu trebalo da se transportuje na mesto uništenja, za šta je angažovana firma "Kemis", kažu u Ministarstvu zaštite životne sredine.
  • Eurostar

    31.12.2017 10:04
    I za ovo će NATO biti kriv.

    Kao i uvek.
  • varenje

    30.12.2017 21:14
    i šta kažu, osiromašeni uranijum od bombardovanja nas ubija?
  • RVosha

    30.12.2017 19:59
    Smrdija
    Cela drzava je otrovna a ne samo burad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.