Branabić: Ove godine najviše ulaganja u kulturu

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je prosveta resor kojim je u prošloj godini najzadovoljnija, a u ovoj će se, kaže, najviše ulagati u kulturu.
Branabić: Ove godine najviše ulaganja u kulturu
Foto: 021.rs

"Najviše radosti je donelo Ministarstvo prosvete zato što smo 1. septembra uspeli da uvedemo informacione tehnologije kao obavezan predmet", rekla je Brnabić.

Govoreći o povećanju plata prosvetnim radnicima, premijerka kaže da nije fer sistem u kojem svih 80.000 dobijaju jedno, univerzalno povećanje, zato što se i u prosveti, kao i su svim ostalim profesijama, ne trude svi jednako. Biće povećanja, navela je, ali je važno da se uvedu platni razredi kao sistem u kojem se nagrađuju najbolji.

Brnabić je rekla i da se "daju signali" da je kultura sve važnija i da je Ministarstvu kulture povećan budžet za 2018. Namera je, kaže, da Muzej savremene umetnosti nastavi da radi kao što je krenuo te da je važno i da se završi Narodni muzej u junu 2018, iako to, kako je ocenila, možda zvuči preoptimistično.

  • Caca

    03.01.2018 19:49
    Poštena žena
    Lepo kaže najviše će se ulagati u kulturu. S obzirom da budžet za kulturu nikad nije veći od 1% ukrašće 98%i 1% za ostale resore. Pošteno rečeno Brnabićeva!
  • av

    03.01.2018 09:04
    av
    vazno je da si ti zadovoljna prosvetom a da li su prosvetari to bas i nije vazno...ni vi u vladi nemate iste rezultate rada pa vam se plata uopste ne razlikujete...ako je kultura na redu ove godine onda smo ugasili....ojacace rijaliti,silikonske pevaljke,tv pink i mitrovic...u kom svetu zivi ova zena
  • medikus

    03.01.2018 08:44
    Zapošljavanje
    Zapošljavanje

    „Копаоник бизнис-форуму”

    Министар Александар Вулин каже да више нема партијског запошљавања у Србији.– Кад год кажемо повећана запосленост, кажу – „Ма дај, ко се то запослио, можда само неко преко партије”. Али ја кажем, учланите се у ту партију која ће да вас запосли, тога више једноставно нема – казао је Вулин.
    КАКО ИМ ВЕРОВАТИИИИИИ.......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.