Premijerka i predsednik zadovoljni ugovorom za "Nikolu Teslu"

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je francuska kompanija "Vensi erports" pobedila je na tenderu za Aerodrom Nikola Tesla na osnovu tri kriterijuma.
Premijerka i predsednik zadovoljni ugovorom za "Nikolu Teslu"
Foto: 021.rs

"To su pre svega finansijski, i naravno tehnički i pravni kriterijum. I ponosna sam što sam predsednik Vlade zemlje koja se odlučila na ovako važan iskorak“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, tender je sprovreden na transparentan način i omogućio je da dođu najveće svetske kompanije da se takmiče za koncesiju.

"Najbolju ponudu dala je fransuska kompanija i to su ljudi koji u ovom trenutku upravljaju sa osam aerodroma na svetu“, dodala je. Kako je istakla, posle 25 godina aerodrom se vraća građanima Srbije.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je "više nego zadovoljan i srećan" odobravanjem koncesije.

"Investiciona obaveza francuske kompanije je 732 miliona evra, a godišnja taksa na koncesiju će biti od pet do 16 miliona evra. Prezadovoljan sam ovim uspehom, zaista nisam očekivao da će biti 501 milion. Ovim smo postigli ogroman uspeh i pokazali veliki međunarodni ugled. Zato od srca čestitam i Vladi Srbije i svim gradjanima na ovom odličnom poslu", izjavio je Vučić.

Po njegovim rečima, time je "Srbija pokazala da je sposobna za još veće uspehe od onih koje je postizala u prethodne četiri godine".

Sinoć je objavljeno da je Vlada Srbije konzorcijumu koji predvodi francuska firma "Vanci erpor" dala na 25 godina koncesiju za aerodrom za 501 milion evra. Ta firma upravlja aerodromima u sedam zemalja.

  • O potpisima

    07.01.2018 12:39
    Legalna meta
    I tako smo dobili prvu NATO bazu i Surčin kao legalnu metu za ruske rakete.
    U narednim mesecima će biti investirano u radarske sisteme i satelitsku komunikaciju - nadzor srpskog neba od strane firme iz zemlje članice NATO pakta.
    U slučaju svetskog sukoba ovde će biti prvo iskrcavanje i formiranje NATO baze, zbog zaštite interesa zemlje članice čije je to vlasništvo na sledećih 25 godina.
    Na mala vrata, postpisana je NATO baza.
    Ovo nam mediji neće saopštavati.
  • bane

    06.01.2018 19:47
    Dobro odradjen posao
  • Gordana

    06.01.2018 18:13
    Premijerka i predsednik zadovo
    Srecno i uspesno poslovanje u buducnosti zelim vlasnicima i klijenteli naseg aerodroma Nikola Tesla .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija