Jak vetar u celoj Srbiji, oprezno na putevima

U većem delu Srbije, osim u Vojvodini, danas se očekuju potencijalno opasne vremenske prilike.
Jak vetar u celoj Srbiji, oprezno na putevima
Foto: 021.rs
Kako je RHMZ najavio, na području skoro cele Srbije nastupiće žuti meteoalarm zbog mogućih snežnih padavina.
 
Prema podacima RHMZ-a, snežne padavine se očekuju na Kosovu i Metohiji, u zapadnoj, istočnoj, jugoistočnoj, jugozapadnoj Srbiji, Pomoravlju i Šumadiji.
 
U ponedeljak će vetar biti u slabljenju i očekuje se postepeni prestanak padavina, dok se toplije vreme uz povremenu kišu može očekivati od utorka.
 
Upozorenje za vozače
 
Pad temperature, kao i sneg koji ovoga jutra pada na području Kragujevca, Negotina i Kruševca uslovili su mokre i klizave kolovoze, tako da je neophodan veći oprez tokom vožnje, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
 
Kolovozi su uglavnom mokri, pa je zbog nižih temepratura moguća i poledica, na koju se posebno upozoravaju vozači, kao i na jak vetar. Posebno na području Banatskog Karlovca, Vršca i Velikog Gradišta gde udari vetra povremeno dostižu i olujnu jačinu, ali i u planinskim predelima gde vetar može stvoriti manje snežne nanose.
 
Putevi I i II reda, kao i prilazi zimskim centrima su prohodni, a intenzitet saobraćaja je umeren. Međutim, u popodnevnim časovima se po pravilu očekuje veći broj vozila, zbog čega će vozačima, ukoliko dodje do nepredviđenih zastoja, biti potrebno više strpljenja i tolerancije.
 
Prema poslednjim informacijama dobijenih od "Puteva Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.
 
Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.