Ubici taksiste i sveštenika povećana kazna na 35 godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za pet godina zatvorsku kaznu Miroslavu Matiću i pravosnazno ga osudio na 35 godina zatvora.
Ubici taksiste i sveštenika povećana kazna na 35 godina zatvora
Foto: Pixabay
Matić je osuđen zbog ubistva taksiste Ćire Treneskog i sveštenika Miroslava Čvorovića prošle godine u Glogonjskom Ritu u martu 2015. godine.
 
Istom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, izrečena mu je i novčana kazna od 100.000 dinara, dok su oštećeni upućeni na parnicu.
 
Matić je osuđen jer je 12. marta 2015. godine najpre ubio taksistu koji ga je povezao iz Koteža, tako što je u Glogonjskom Ritu u njega ispalio više hitaca iz automatske puške, a nakon toga ga i "overio". Uzeo mu je novčanik sa oko 300 do 400 dinara, ličnu kartu, dokumenta i mobilni telefon i taksijem se odvezao sa lica mesta, ali je ubrzo vozilom upao u kanal. 
 
Posle nekoliko minuta, pastor protestantske crkve Miroslav Čvorović, zastao je kraj puta, kada je spazio taksi, koji je Matić pokušavao da izvuče iz kanala. Čvorović je izašao iz svog "juga" i ponudio mu pomoć, ali je Matić i u njega ispalio hice i ubio ga kako bi prikrio prvi zločin. Sveštenika je bacio u kanal, uzeo njegov auto i pobegao. 
 
Mediji su preneli da se dan nakon zločina sam predao policiji u svom rodnom selu Donja Bukovica kod Valjeva, kao i da je tokom suđenja izrazio kajanje za svoja zlodela. 
 
Apelacioni sud je zaključio da izrečena kazna nije adekvatna težini učinjenog krivičnog dela, te da prvostepeni sud nije u dovoljnoj meri cenio činjenicu što je Matić nakon ispaljivanja rafala u grudi Terenskog, prišao i sa bliskog odstojanja mu ispalio još jedan rafal dok je ležao na leđima. 
 
Takođe, prema stavu drugostepenog suda, prvostepeni sud nije dovoljno cenio ni to što je ubio Čvorovića, čoveka koji mu je faktički nudio pomoć. 
 
Osim toga, Apelacioni sud je imao na umu i da je drugo ubistvo izvršeno radi prikrivanja prvog i to je cenio kao otežavajuću okolnost, kao i to što je iz vozila obe žrtve uzeo manje iznose novca, koje je potrošio za kupovinu goriva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.