Vučić: Ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom atentata na Olivera Ivanovića da je ovo teroristički akt i da ćemo se u skladu sa time, prema ovom slučaju tako i odnositi.
Vučić: Ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt
Foto: Pixabay
"U ime države Srbije, svoje i ime Vlade izražavam saučešće porodici Ivanović", kazao je Vučić na konferenciji za štampu.
 
"Pronaći ćemo ubicu ili ubice", dodao je predsednik Srbije, istakavši da je to obećao supruzi Olivera Ivanovića, Mileni Ivanović.
 
Vlada Kosova osudila je jutrošnje ubistvo Ivanovića u severnom delu Mitrovice. "Vlada Kosova ocenjuje da ubistvo Olivera Ivanovića predstavlja izazov za vladavinu prava i sve pokušaje uspostavljanja reda na celoj teritoriji Kosova. Nasilje je neprihvatljivo", navodli se u saopštenju Vlade Kosova. 
 
Vlada poziva sve građane da sarađuju sa organima reda u rasvetljavanju ubistva Ivanovića, a od snaga bezbednosti zahteva da otkriju i privedu počinioce zločina.
 
Predsednik Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić izjavio je da je jutrošnje ubistvo Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici zločinački i teroristički čin koji ne sme proći nekažnjeno.
 
"Ovo je pokušaj da se srpski narod na Kosovu i Metohiji gurne u haos, ovo je napad na ceo srpski narod da se gurne u pakao sukoba", rekao je on novinarima u Briselu.
 
Kazao je da je prethodnih dana Srbima "prećeno ratom bez ikakve reakcije međunarodne zajednice" i da je bio nekoliko napada na njihovu imovinu.
 
Evropska unija oštro je osudila jutrošnje ubistvo i izrazila saučešeće njegovoj porodici izjavila je portparolka EU za spoljni politiku i bezbednost Maja Kocijančič. 
 
Svetski mediji preneli su vest o ubistvu Olivera Ivanovića, a AP ocenjuje da će ovaj napad najverovatnije pojačati etničke tenzije na Kosovu.
 
"Očekujemo da relevantne kosovske vlasti za vladavinu prava ne štede napore da nadju počinioce i da ih izvedu pred lice pravde bez odlaganja", rekla je ona. 
 
Euleks će podržati lokalne vlasti u skladu sa svojim mandatom, dodala je Kocijančič.
 
Svetski mediji preneli su vest o ubistvu Olivera Ivanovića, a AP ocenjuje da će ovaj napad najverovatnije pojačati etničke tenzije na Kosovu. Predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović preminuo je u Zdravstvenom centru u severnom delu Kosovske Mitrovice pošto je na njega nepoznata osoba jutros ispalila više hitaca iz pištolja.
 
  • pawlle

    18.01.2018 16:47
    vucicu,videcemo dokle ce dovesti istraga ,a zasto je Oliver sahranjen u bg kad je sa kosova?
  • savo

    17.01.2018 07:15
    Strasno ubistvo...Saucesce porodici
  • rusofil_iq0

    17.01.2018 03:54
    Jedno je sigurno a to i ovi sendvicari 100% dokazuju
    Zivimo u jendoj truloj i prokletoj zemlji a na kosovu je skupio najveci talog koji tamo ima 100% vlast
    Ne verujem da je Vucic imao diretne veze ali da se sve oko njega raspada pa to svi vide
    Ovi glui i prokleti botovi samo to zele da prikriju, briga njih i za ovog i onog njima je vazna samo sarena idila lazi koju nam predstavljaju godinama dok se njhiovi puleni sepure, bogate i deci spremaju da se kad sve pukne odsele!?
    A patriJote samo napred vilicajte ovako srBstvo i dalje pa cemo videt dokle cete dogurat!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija