Uhapšeni Australijanac prebačen u KBC Bežanijska kosa

Australijski državljanin Tristan Voters, koji je u utorak uhapšen u beogradskom hotelu "Metropol palas", prebačen je u KBC Bežanijska kosa.
Uhapšeni Australijanac prebačen u KBC Bežanijska kosa
Foto: 021
Voters je uhapšen sa još dvojicom osumnjičenih za šverc kokaina, a prebačen je jutros iz Prihvatilišta za strance u KBC Bežanijska kosa zbog lošeg zdravstvenog stanja. Njegovi punomoćnici su saopštili da mu je u bolnici na Bežanijskoj kosi pružena osnovna medicinska pomoć, dok njima kao ni njegovim lekarima nije dozvoljeno da ga obiđu, iako, kako tvrde, i dalje ima zdravstvene tegobe. 
 
Votersovi advokati Jelena Rašović, Vladimir Lučić i Jakša Peković su ukazali da je njihovom klijentu odstranjen praktično ceo digestivni trakt, te da priroda bolesti zahteva najveću moguću pažnju u pogledu higijene što nije moguće učiniti u Prihvatilištu. 
 
Votersu, kojeg mediji u Beogradu nazivaju krupnim narko-bosom, kao i poznatom australijskom biznismenu Rohanu Arnoldu, određena je mera boravka u Prihvatilištu za strance, pod pojačanim policijskim nadzorom, jer im nije zvanično utvrđen identitet. 
 
Tristanovi punomoćnici tvrde da je njegov identitet nesporan, da se originalni pasoši nalaze u policiji, o čemu je, kako navode, izdata i potvrda o privremeno oduzetim stvarima. Navode da su prezentovali kopiju njegovog pasoša i pasoša njegove supruge koja ga je i obišla nakon zadržavanja. 
 
Advokat Peković je najavio žalbu na rešenje o određivanju boravka u Prihvatilištu, jer se u Srbiji ni Tristan ni Arnold ne terete ni za jedno krivično delo, a i zbog toga što imaju originale pasoša koje im je oduzela policija. 
 
Treći uhapšeni u Metropolu, Australijanac Dejvid Kembel, je u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja. 
 
Svi su uhapšeni u saradnji srpskih i australijskih istražnih organa u okviru istrage međunarodnog šverca kokaina, a Srbija čeka zahtev Australije za njihovu ekstradiciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.