Mihajlović kritikovala izvođača radova jer kasni sa radovima na mostu

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kritikovala je preduzeće "MBA-Ratko Mitrović Niskogradnja" zbog kašnjenja sanacije mosta preko železničke pruge Beograd-Velika Plana u Mladenovcu.
Mihajlović kritikovala izvođača radova jer kasni sa radovima na mostu
Foto: 021.rs
Mihajlović je navela da most mora biti završen najkasnije do kraja aprila. 
 
"Prema ugovoru izvođač je imao 75 dana da završi rehabilitaciju, a radovi traju gotovo 300 dana, što je nedopustivo. Još jednom upozoravam izvođača da svako kašnjenje sa radovima povlači plaćanje penala, kao i negativne reference za buduće poslove", rekla je Mihajlović nakon obilaska radova, navodi se u saopštenju ministarstva.
 
Kako je istakla, "april je poslednji rok u kojem most mora biti u potpunosti u funkciji, jer je ova saobraćajnica od velikog značaja za građane Mladenovca". 
 
Mihajlović je rekla da od "Puteva Srbije" očekuje da pojačaju nadzor na ovom projektu, kako bi radovi na mostu bili završeni do kraja aprila. Ona je podsetila da je nekoliko puta obilazila radove na ovom mostu i da nikad nije zatekla dovoljan broj radnika.
  • ste

    22.01.2018 15:49
    šta je šta
    Jel u pitanju most ili nadvožnjak
  • pera

    22.01.2018 15:21
    raskid ugovora
    Nije mi jasno? Kasne 225 dana i još im se odobrava stotinak dana, umesto 75 danaukupno predviđenih ugovorom. Ovo je očigledno sprdnja i trebalo bi dati otkaz izvođaču radova, kao i ministarki, pošto,očigledno, nije sposobna da se nosi sa ovakvim poslovima. Ako izvođač nije bio sposoban ni vreme potrebno za radove, Pitanje je kako je o tek bračunavao utrošak materijala, radne snage...
  • Osoba M

    22.01.2018 14:46
    A skadar na dunavu kod novog sada je uredu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija