Pet miliona evra da sve ulice imaju table i brojeve

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da više od tri miliona građana Srbije nema validnu adresu i navela da će država izdvojiti pet miliona evra da sva naselja u Srbiji dobiju table s nazivima ulica i kućnim brojevima.
Pet miliona evra da sve ulice imaju table i brojeve
Foto: Pixabay
Ona je, posle razgovora s novozaposlenim geodetama iz Republičkog geodetskog zavoda u Srpsko-korejskom informatičko pristupnom centru, koji rade na izradi elaborata ulica i kućnih brojeva u okviru projekta ažuriranja adresnog registra, rekla da oko 2,7 miliona građana Srbije nema ulicu koja ima naziv.
 
"Ažuriranje adresnog registra je još jedan od velikih koraka u pravcu uvođenja reda u državi i modernizaciji državne uprave u Srbiji, kako bi i građanima i privredi bile omogućene efikasne i lako dostupne usluge koje pruža država", navela je Brnabić.
 
Ona je rekla da će, kada bude završen projekat, Srbija dobiti adresni registar koji je uvek ažuriran i koji će koristiti svi relevantni organi. To znači, kako je precizirala, da građani kada promene adresu neće morati da idu od jednog do drugog organa.
 
Prema njenim rečima, rok je do kraja godine da se završe elaborati za sve lokalne samouprave, a očekuje da će ceo posao biti završen sredinom naredne godine. Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković potpisali su danas sporazum o saradnji te dve institucije, kako bi prostorije i oprema Srpsko-korejskog centra bile ustupljene geodetama koji će raditi na unapređenju adresnog registra.
  • Pera Ložač

    15.02.2018 06:24
    To im treba da bi mogl da vas čipuju, tj obeleže zbog bolje naplate đubreta, vode ili neke sudske zabrane.Ili da bi mogli noću u 3 sata da naprave raciju ili da vas gađaju dronom jer niste glasali za svevišnjeg, a da eto ne promaše adresu.
  • Samo gledaju kako da

    14.02.2018 22:06
    zarade mnogo novca na gluposti
    Vera, u pravu ste. Ali na ovako jednostavne poslove može najviše da se zaradi i vara. Jer ne treba mnogo mozga, samo mašina za pravljenje tih tabli i to je otprilike to. Na taj način može odmah da se "uđe u posao", jer ne treba mnogo da se uči niti razmišlja, a ima mnogo tabli da se napravi. Znači dobitna kombinacija, ukoliko se pita mišeljnje nekoga iz te ekipe poluškolovanih ljigavaca.

    Znači, sve ovo što gledate: rešavanje glupih, jednostavnih, nebitnih ali brojčano velikih problema je posledica želje za brzom zaradom. Zato biraju tako nebitne probleme. Ne treba pamet i škola, ali ima zarade.

    Treba jedno popodne da ovakva ideja padne na pamet, zatim da neko odradi imena ulica: sedne za pisaći sto i piše. Platite ga... zatim uleće nečiji kum-šurak-šogor-ortak i štampa table. Uradi jeftino, dobro naplati, kao da je najjači kvalitet. Eto odlične zarade.
  • Vera

    14.02.2018 20:12
    glava bi trebalo da bude za
    Njima su brojevi na kućama prioritet? Pa, verovatno da se omogući sudskim izvršiteljima da se bolje snalaze kad traže dužnike, a treba i tim ljudima pod hitno, pre no što zastare, poslati račune za Informatiku.
    Treba li uopšte pominjati da do većine kuća na koje će da okače brojeve,nema ni puteva?
    A da se prvo asfaltiraju ulice, uvede kanalizacija, grejanje, telefoni...?
    Ovo je kao kad bi golišav čovek prvo kupio šešir i kravatu.
    Koga to zapošljavaju u JP? Hoće li neko, najzad da uradi nešto korisno, i pametno, sa logičnim hronolčškim redom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.