"Vulin zloupotrebljava vojsku u političke svrhe"

Vojni sindikat Srbije osudio je izjavu ministra odbrane Aleksandara Vulina u kojoj kapetana Vojske Srbije naziva nasilnikom.
Sindikat je naglasio da Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković zloupotrebljavaju službeni položaj i vojsku u političke svrhe i krše pretpostavku nevinosti.
 
"Izjava ministra Vulina u kojoj kapetana Vojske Srbije naziva nasilnikom i izjava generala Dikovića u kojoj preti pozivanjem na disciplinsku odgovornost kapetana je bahatost, političko nasilje i najgrublja zloupotreba službenog položaja", navodi se u saopštenju. Vojni sindikat je pozvao da se preispita njihova odgovornost za zloupotrebu službenog položaja i zloupotrebu Vojske Srbije u političke svrhe. 
 
Kako navode, sa pozicije ministra odbrane "svesno nazivati nasilnikom oficira Vojske Srbije za koga znate da ni nad kim nije izvršio nasilje je nedopušten javni linč i svesno i namerno kršenje pretpostavke nevinosti". 
 
Dikovićeva izjava da će protiv oficira pokrenuti disciplinski postupak zbog toga što nije dozvolio da ga uznemiravaju aktivisti SNS je, kako ocenjuju, "bahatost i najgrublja zloupotreba položaja načelnika Generalštaba". 
 
"On nesporno zna da ne postoji ni jedan pravni osnov da se protiv pripadnika Vojske Srbije pokrene i vodi disciplinski postupak zbog nečeg što se desilo van službe, ali je sebi ipak dao za pravo da prekrši zakon i oficira Vojske Srbije provlači kroz blato kako bi nastavio da se dodvorava političarima na vlasti", navodi se u saopštenju. 
 
Naglasili su da "Vulin i Diković ni jednog trenutka ne postavljaju pitanje odakle aktivistima vladajuće stranke spiskovi sa ličnim podacima građana, zašto su aktivisti odbili da policija pozove hitnu pomoć i pregleda ih, ko je uticao na javnog tužioca da promeni svoju odluku i pokrene postupak protiv kapetana VM iako se u početku izjasnio da u njegovom postupanju nema elemenata krivičnog dela i na kraju, da li je lažno prijavljivanje koje su učinili aktivisti SNS krivično delo". 
 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je, povodom hapšenja starešine Vojske Srbije zbog sukoba sa aktivistima Srpske napredne stranke, da nije reč o hapšenju oficira već čoveka koji je napadao druge ljude pa i jednu ženu. 
 
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković je rekao da pripadnik oružanih snaga ne sme da čini ono što nije po pravilu službe i kodeksu časti pripadnika vojske. Vojni sindikat Srbije u utorak je saopštio da je uhapšen oficir Vojske posle incidenta s aktivistima Srpske napredne stranke koji su od vrata do vrata sa spiskovima išli i prikupljali "sigurne glasove". Po njihovim navodima, oficir VS je tražio da aktivisti kažu odakle im podaci o njegovoj porodici, posle čega je došlo do verbalnog incidenta posle kog je uhapšen. 
 
SNS je saopštilo da je oficir vređao i fizički nasrnuo na njihove omladince tokom obavljanja stranačkih aktivnosti.
  • Padobranac

    20.02.2018 13:37
    Vulin???Jel to onaj potrcko sto po lisicijem jarku skace u tandemu????Sramota!!!!!!!!!Nikada neces biti ministar rezervistima iz 63.pad.br..ali nikad....
  • Perica

    19.02.2018 14:15
    Zloupotrebljava???
    SMEŠNO SMEŠNO
    SRAMOTI JE .
    OD 2006 pa na ovamo to je smehotresna olipijada ko su sve ministri sem po mom mišljenju Zorana Stankovića.
    Sve je začinjeno sa Vulinom a nebi me iznenadilo da sledeći bude lično PAJA PATAK.
    Pogledajte ko su nekad bili ministri VOJNI
    Kad pored ovakvih imena STEPA STEPANOVIĆ,RADOMIR PUTNIK,MIHAILO ŽIVKOVIĆ SAVA GRUIĆ i ostalih pukovnika i generala stavite ime "vulina" koji ni vojsku nije služio onda znate dokle smo dogurali
  • Besan

    19.02.2018 13:14
    Volim
    Narod živi u bedi, strahu i nemaštini...volim što je Svemogući i Nedodirljivi počeo da okreće vojsku protiv sebe, čak me prilično raduje...na kraju je vojska i završila sa Čaušeskuom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.