Nastavak suđenja Miri Marković zbog državnih stanova

U Višem sudu u Beogradu danas će biti nastavljeno suđenje predsednici JUL-a Mirjani Marković i još troje optuženih za nezakonitu dodelu državnih stanova 2000. godine.
Nastavak suđenja Miri Marković zbog državnih stanova
Foto: Pixabay
Suđenje supruzi nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića razdvojeno je početkom godine od procesa koji je 11. januara okončan presudom kojom su Branislav Ivković i direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes oslobođeni optužbi, dok je Živka Cica Knežević oslobođena dela optužbi, a za druge joj se suđenje nastavlja u procesu protiv Markovićeve.
 
Markovićevoj se sudi u odsustvu za krivično delo zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem, jer je u bekstvu i za njom je raspisana međunarodna poternica. Zato se na optuženičkoj klupi mogu očekivati još Knežević, Miloš Lončar i Danilo Pantović, a na suđenju je planirano ispitivanje svedoka.
 
Prema optužnici, Markovićeva se tereti da je kao predsednica direkcije JUL-a Živku Knežević podstrekla da dodeli stan dadilji svog unuka Iloni Pešić, iako ona nije ispunjavala zakonom predviđene uslove.
 
Predstavnici Generalnog tužilaštva Ruske Federacije 2010. godine saopštili su da ona u toj državi uživa status političke izbeglice i da ne može da bude uhapšena po poternici srpskog Interpola, koja je raspisana za njom 2005. godine i još je na snazi.
 
Na ovoj optužnici je i nekadašnji šef Državne bezbednosti Jovica Stanišić, ali je sud doneo odluku o prekidu postupka protiv njega, zbog ponovljenog suđenja za ratne zločine koji se protiv njega vodi Mehanizmom u Hagu, koji je nastavio rad nedavno zatvorenog Haškog tribunala.
  • Opet nešto smrdi...

    20.02.2018 11:34
    jao...to opet izbori u vazduhu
    Sve će da bude bolje, samo ako se glasa za "Listu Aleksandar Vučić".

    Nema veze činjenica da su već 7 godina na vlasti.
  • Futog

    20.02.2018 08:56
    Www
    Zasto sud nepokrene zahtev za izrucenje???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija