Oružari traže da se ispita kako su banke smele da povuku novac sa računa radnika

Sindikat fabrike "Zastava oružje" najavio je da će pokrenuti pitanje zakonitosti postupanja banaka koje su povukle novac sa računa radnika.
Oružari traže da se ispita kako su banke smele da povuku novac sa računa radnika
Foto: 021.rs
Naime, navode da su banke uplatu od po 10.000 dinara na tekuće račune radnika na ime bonusa povukle samo nekoliko sati posle uplate. Prema navodima sindikata, ta sredstva su 9. februara povučena sa računa radnika po nalogu Nadzornog odbora i direktora fabrike pošto Štrajkački odbor sindikata nije pristao da potpiše sporazum o prekidu štrajka jer, kako smatraju u sindikatu, nije bio ispunjen bilo koji od postavljenih zahteva. 
 
Sindikat je saopštio da će zaštitu prava i pravnih interesa korisnika računa fizičkih lica radnika fabrike zahtevati kroz postupak kontrole i nadzora koje nad bankama sprovodi Narodna banka Srbije. 
 
U sindikatu smatraju da je povreda propisa urađena po osnovu ugovora o otvaranju i vođenju tekućih računa građana jer su neke banke povredile prava korisnika finansijskih usluga s obzirom da su bez znanja i saglasnosti korisnika računa, a suprotno Zakonu o obligacionim odnosima, raspolagale saldom koji se pojavio na računima radnika fabrike nakon uplate. 
 
Zaposlenima u fabrici oružja u Kragujevcu deo bonusa od 10.000 dinara ponovo je uplaćen na tekuće račune 12. februara. Menadžment je zaposlenima obećao isplatu bonusa od ukupno 15.000 dinara s tim što će drugi deo od 5.000 dinara biti uplaćen u julu. 
 
Štrajkački odbor koji je organizovao tri jednočasovna štrajka upozorenja zahteva uplatu bonusa u ukupnom iznosu od 25.000 dinara.
  • Saša

    21.02.2018 14:26
    Biće izgleda pune ruke posla za advokate. Pod uslovom da banke nisu uklonile sve tragove spornih transakcija, fino tužbe protiv banaka i eto vam deset hiljada dinara!
  • Bankar

    21.02.2018 13:30
    Terajte ih
    Naravno da nisu smele, bez rešenja Suda.
    Izgleda je privatna svojina postala državna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.