Oslobođen za ubistvo provalnika koji mu je upao u kuću

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas optužbi Saška Bogeskog koji je u maju 2013. godine nožem usmrtio provalnika Vladimira Manića u svom stanu u Žarkovu, jer je zaključio da je delovao u samoodbrani.
Oslobođen za ubistvo provalnika koji mu je upao u kuću
Foto: Pixabay
Oslobođen je optužbe da je počinio krivično delo ubistvo u prekoračenju nužne odbrane. Ovo je prvostepena presuda i tužilaštvo ima pravo žalbe Apelacionom sudu.
 
Sud je stao na stanovište da je Bogeski delovao u nužnoj odbrani što isključuje postojanje krivičnog dela, dok tužilaštvo smatra da je došlo do prekoračenja nužne odbrane.
 
Do tragedije je došlo kada je Vladimir Manić, koji je od ranije bio poznat policiji, upao u stan porodice Bogeski i tamo na Saška nasrnuo šrafcigerom. Bogeski se branio kuhinjskim nožem. Manić je pobegao iz stana sa ubodnim ranama, a nakon 400 metara je pao i preminuo.
 
Bogeski je, u svojoj odbrani prošle godine, ispričao da se te večeri spremao da legne, kada je njegova supruga, dok je uspavljivala njihovu ćerku, čula šumove u drugoj prostoriji. Kako je rekao, pomislio je da je u stanu provalnik i rekao supruzi da pozove policiju. Uzeo je nož iz kuhinje i otišao u dnevnu sobu gde je video jednu osobu koja mu je uperila baterijsku lampu u glavu pa joj nije video lice.
 
Zamahnuo je nožem, ali ne zna da li je tu osobu isekao. Rekao je da se seća da je provalnik iskočio kroz prozor.
  • Станко

    28.02.2018 05:58
    Lepo
    Коначно нешто поштено од нашег судства. Углавном се лопови и убице убрзо ослобађају кривице због неурачуњивости при извршењу кривичног дела.
  • /

    27.02.2018 16:30
    /
    nedavno je kruzio clanak o lopovu koji je pokusao opljackati stan nekog bilmeza mazohiste u sexu.
    zapomagao je kada je dosla policija
  • Png

    23.02.2018 20:47
    Stara prica...
    RJT se uprpalo da ih neko slucajno ne isproziva,tj uvek ide linijom manjeg otpora. Bolje ono da optuzi coveka bio ili ne bio on kriv,a neka ovaj jadnik dokazuje svoju nevinost.A kada se pokaze da je covek zaista nevin neka odere drzavu zato sto ga je zatamnicila u pritvoru par meseci i nanela njemu i njegovoj porodici dusevnu bol i patnju.I treba...
    Ocigledno smo od doba spaljivanja veštica jako malo evoluirali... Nažalost

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija