Ružić: Zar je greh da član partije bude direktor, ako ispunjava uslove

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić kazao je da nije za to da postoje partijski kadrovi, ali da "nije greh" da član neke partije bude imenovan za direktora nekog javnog preduzeća ukoliko je on stručno sposoban.
Ružić: Zar je greh da član partije bude direktor, ako ispunjava uslove
Foto: Medija centar Beograd
"Nisam za to da postoje partijski kadrovi, ali ako je neko član partije, a ispunjava uslove i može da bude imenovan za direktora nekog javnog preduzeća, pa da li je to greh? Ako je dobar menadžer, šta me interesuje da li je član bilo koje partije", kazao je Ružić.  
 
Upitan šta bi bilo ako ta osoba nije sposobna, ali je samo član partije, Ružić je rekao da je to degradacija.  
 
"Živimo u Srbiji i to je suština, ako me pitate da li ima partijskih kadrova - naravno da ima", kazao je Ružić i dodao da je Vlada Srbije prethodnih godina "bacila fokus" na javne konkurse i na njihovu validnost.
 
On je dodao da će se Ministarstvo državne uprave ove godine baviti Zakonom o državnim službenicima, a fokus će biti na konkursima na v.d. stanju. 
  • Lala

    14.03.2018 15:02
    Ministar
    Jel ste vi ludi ili se samo pravite malko luckasti gospodine ministre. Jel vi ne znate kako su postavljeni svi direktori i savetnici u državnim firmama, ili vam nisu kazali vaši iz stranke. Kanda mi se čini da se vi malkice pravite ćaknuti , a da je drugačije ne biste ni mogli biti ministar.
  • Uhmmm

    14.03.2018 11:15
    Postoji li jedna firma gde je direktor clan stranke a da firma dobro posluje?

    U kom veku je poslednji put jedan rukovodilac u jp, skolstvu, zdravstvu ili drzavnoj firmi izabran na osnovu konkursa od strane komsije bez mesanja i pritiska spolja?

    Da li je moguce da su osim u privatnim i stranim firmama svi rukovodioci clanovi samo vodecih partija? Nigde nema nikog ne partijskog ili nekog iz neke bezznacajne partije.

    Koliki % "strucnjaka" partije ima regularne a ne kupljene i mega sega diplome?

    Odgovori na ovo su objasnjenje zasto je ovako stanje u zemlji.
  • Brus Vilis

    14.03.2018 08:10
    "Ne postiji sposoban član partije. Da je sposoban ne bi bio član."

    Ovo bi valjalo držati na naslovnoj stranici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija