Uveden video-nadzor zbog droge u Čačku

Svi video-nadzori osnovnih i srednjih škola u Čačku biće umreženi i tako će policija pratiti dešavanja u obrazovnim ustanovama i njihovom okruženju.
Ovo je odluka koja je doneta na hitnoj sednici Saveta za javni red i mir u Čačku, a povodom pronalaženja tri kilograma skanka i 50 grama spida u dvorištu Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, u blizini tri čačanske škole. Sazvana je na inicijativu gradonačelnika Miluna Todorovića i odlučeno je da se što pre u saradnji sa PU Čačak i Školskom upravom finansira otvaranje monitoring centra u gradskoj policiji.
 
Todorović je zatražio od svih direktora osnovnih i srednjih škola da lokalnoj samoupravi dostave izveštaje o stanju opreme za video-nadzor i osvetljenje školskih dvorišta. Takođe je istaknut i veliki značaj i doprinos školskih policajaca, pa se došlo do zaključka da je potrebno povećati njihov broj što će PU Čačak, u skladu sa svojim mogućnostima, i realizovati.
 
Savet je konstatovao da su zaposleni u OŠ "Vuk Karadžić", čiji su osnovci i pronašli drogu, po hitnom postupku preduzeli sve aktivnosti u skladu sa procedurom i uz saradnju sa policijom, koja preduzima sve mere na rasvetljavanju ovog slučaja. Istraga se nastavlja, tako da još nije poznato ko je ostavio tri paketa puna skanka nedaleko od Tehničke škole i Muzičke škole.
 
Podsetimo, osmaci su nastavniku prijavili da su primetili pakete oblepljene lepljivom trakom, a on ih je uputio da mu pakete donesu u školu, što su đaci i učinili. Nastavnik nije trebalo tako da reaguje. Postoji strogo određena procedura, koja propisuje da je on morao da ode do mesta koje su đaci označili ili da odmah o svemu obavesti policiju - kazao je jedan od prosvetara koji je želeo da ostane anoniman.
  • Jamir Misko

    18.03.2018 05:59
    Detelinara
    Kako ste naivni pa ovo je opet jedna od igranki ovih sto prodaju kamere. Sa kamere nemozes pokriti million kutova i sakrivenih delova skole tako da je to bacanje para bezveze.
    Pa nisu valjda toliko glupi da pred kamerama diluju. Odite pohapsite ih svima i dilerima smrtne kazne ili dozivotni zatvor pa da vidis kako ce se smanjiti kad ih sjedne jedno 3000 u zatvor.
    Decu ubijaju preko raznih dilera kojima daju 500 eura crni Audi i sad su oni frajeri. KOliko je policajaca umesano to niko nezna kao fol.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.