Albanija počinje da izvozi ovce i koze u Srbiju

Albanski uzgajivači mogu da počnu sa izvozom mladih ovaca i koza i njihovog mesa u Srbiju, saopštilo je albansko Ministarstvo poljoprivrede.
Albanija počinje da izvozi ovce i koze u Srbiju
Foto: Pixabay
To je, kako se navodi u saopštenju, dogovoreno 6. marta, na sastaku delegacija albanskog ministarstva i srpskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koju je predvodio ministar Branisal Nedimović.
 
Dve delegacije dogovorile su se da pripreme sve pravne procedure, uz poštovanje sanitarnih zdravstvenih standarda obe države, kako bi se dozvolila trgovinska razmena koja uključuje izvoz ovaca i koza i njihovog mesa iz Albanije u Srbiju. 
 
"Vlasti Srbije su nas informisale da su zdravstveni sertifikati za izvoz živih životinja, ovaca, koza i njihovog mesa iz Albanije stupili na snagu i da su poslati srpskoj pograničnoj inspekciji, što znači da izvoz može da počne u bilo koje vreme", navodi se u saopštenju albanskog Ministarstva. 
 
Prema procenama, Albanija ima oko tri miliona ovaca i koza. 
 
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović razgovarao je 6. marta u Tirani sa albanskim ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Nikom Pelešijem o unapređenju saradnje dve zemlje.
  • Najed

    19.03.2018 08:52
    Uuuu kakva sramota
    Svi bi da jedu jagnjetinu a niko nece Coban da bude. Sram vas bilo cccc. Kakva sramota sve Specijalisti i Doktori nauka
    @Pavle ako hoces da budes Coban i da mi cuvas ovce ja cu te finansiski podsteci. Jesi spreman da ides u brda na svez vazduh???
  • Samuel

    18.03.2018 21:01
    Oće to ko ih ne poznaje
    Ne protestvujte. Biće čistije nego naše, bar narednih 10 godina.
    Posle povrća, eto i mesa.
    Izgleda je nekom veoma stalo da Srbija ništa ne proizvodi, već da stalno nekom daje novac.
    Čuo sam za takve programe i specijalne ratove.
    Na kraju treba da dovedu da na prostoru Srbije, a i bivše Juge - nema ljudi.
    Bar ne naših.
  • Pavle

    18.03.2018 11:04
    Uzas
    Ja razumem da uvozimo meso kamile, ali ovo je stvarno strasno! Umesto da se da podsticaj i subvencije nasim ljudima i da kroz to jacamo nasu privredu mi uvozimo meso zivotinja koje mogu da se uzgoje u svakom kraju Srbije! Pa da li ste vi normalni! Nedimovicu daj ostavku zbog izdaje svog naroda!!! Ovo cu da podelim i da pricam o ovome gde god budem mogao da ljudi postanu svesni kako licni interesi unistavaju nasu privredu. Sramota!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.