CRTA: Na ponovljenim izborima izašlo 18,3 odsto birača

Na četiri biračka mesta u opštini Stari grad, gde se danas ponavljaju izbori za odbornike za Skupštine grada Beograda, do 16 časova su glasala 984 birača, odnosno 18,3 odsto građana sa pravom glasa, saopštila je posmatračka misija organizacije CRTA.
CRTA: Na ponovljenim izborima izašlo 18,3 odsto birača
Foto: Pixabay
Na tim biračkim mestima izbori se ponavljaju jer je Gradska izborna komisija utvrdila da je na izborima 4. marta broj glasačkih listića u glasačkim kutijama bio veći od broja birača koji su zaokruženi na izvodu iz biračkog spiska.
 
Izbori se ponavljaju na biračkim mestima 2, 21, 37 i 40 u OŠ "Braća Baruh", Nacionalnoj službi za zapošljavanje, u Mesnoj zajednici "Terazije" i u OŠ "Mihailo Petrović Alas". 
 
Na tim biračkim mestima pravo glasa ima ukupno 5.384 birača. Biračka mesta na kojima se ponavljaju izbori za odbornike u Skupštini Beograda otvorena su na vreme, saopštila je danas posmatračka misija CRTA. Izbori se ponavljaju na opštini Stari grad, na četiri biračka mesta broj dva OŠ "Braća Baruh", biračkom mestu broj 21 Nacionalna služba za zapošljavanje, biračkom mestu broj 37 Mesna zajednica "Terazije" i na biračkom mestu broj 40 OŠ "Mihailo Petrović Alas". Na tim biračkim mestima pravo glasa ima ukupno 5.384 birača.
 
Na tim biračkim mestima izbori se ponavaljaju jer je Gradska izborna komisija (GIK) utvrdila da je broj glasačkih listića u glasačkim kutijama 4. marta bio veći od broja birača koji su zaokruženi na izvodu iz biračkog spiska.
 
"Otvaranje ovih biračkih mesta za glasanje prošlo je u skladu sa svim propisanim procedurama. Biračka mesta otvorena su na vreme, vreće sa izbornim materijalom bile su osigurane zatvornicom prilikom prijema na sva četiri biračka mesta, kontrolni listić je ubačen u glasačku kutiju na početku samog glasanja. Sva biračka mesta su pripremljena u skladu sa propisanim procedurama dok su sve aktivnosti zabeležene u zapisnik o radu biračkog odbora. Na otvaranju biračkih mesta su bili prisutni svi članovi stalnog sastava biračkog odbora", navela je CRTA.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija