Nagrađena vladina Kancelarija za IT i e-Upravu

Kancelarija za IT i e-Upravu je dobitnik svetske nagradu za doprinos razvoju informacionog društva u kategoriji "stvaranja dobrog okruženja za razvoj informacionog društva", koju sedmu godinu zaredom dodeljuje Svetski samit o informacionom društvu.
Nagrađena vladina Kancelarija za IT i e-Upravu
Foto: Pixabay
Ovaj samit i dodelu nagrada zajednički organizuju ITU, UNESKO, UNDP i ove godine okuplja 85 ministara i više od 200 organizacija.
 
Kancelarija za IT i e-Upravu je pobedila u konkurenciji od ukupno 685 prijavljenih i 492 nominovana projekta vladinih institucija, kompanija i organizacija civilnog društva iz celog sveta, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije.
 
Kancelarija se prvo našla među 90 finalista i to među prvih pet projekata sa najvećim brojem osvojenih glasova u okviru svoje kategorije, od ukupno milion pristiglih glasova preko interneta, da bi potom bila proglašena za pobednika.
 
"Formiranje prvog Državnog data centra, uspostavljanje nacionalnog Portala otvorenih podataka, automatska overa zdravstvenih kartica, elektronska prijava preduzetnika, plaćanje platnim karticama, e-Novcem i integrisanim elektronskim bankarstvom na nacionalnom Portalu e-Uprava, zatim realizacija projekta "Bebo, dobrodošla na svet" i "e-ZUP" i otpočinjanje projekta "e-Inspektor", te realizacija dva kruga prekvalifikacija u IT sektoru, kao i uspostavljanje CERT-a državnih organa, samo su neki od ključnih projekata elektronske uprave koji su realizovani u prethodnih šest meseci u Srbiji", navodi se u saopštenju kancelarije.
 
Svetski samit o informacionom društvu od 2012. godine nagrađuje državne institucije, nevladine organizacije i kompanije iz privatnog sektora koji su na inovativan način iskoristili informacione i komunikacione tehnologije kako bi unapredili svoje okruženje i time ujedno doprineli ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija donesenih 2015. godine.
  • Jaja

    20.03.2018 14:07
    Najbolje sto Srbija moze da uradi za IT je da se ne mesa i da se pravi da on ne postoji...

    Sta god neki partijski papak pipne to se sasusi...

    Pogledajte kvalifikacije ministara i sekretara... boze sacuvaj...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija