VIDEO: Objavio snimke saobraćajnog haosa uz komentar "jer ovo je Srbija"

Holanđanin Fabijan Fendrig, koji godinama živi u Beogradu, objavio je snimak na kom se vidi "saobraćajna kultura" u Srbiji.
Kako je naveo, u Srbiji postoji princip "preticajnog ludila", dodavši da je prikupio nekoliko primera u kojima se vidi da "puna linija zapravo nije puna".
 
Kao jedan od "zanimljivijih" primera izdvojio je preticanje autobusa, čiji vozač je ušao u "makaze" i to pred njegovom kamerom.
 
"Moram da priznam, ovo je zaista profesionalni vozač", napisao je Fendrig.
 
 
Fendrig je objavio još jedan snimak koji je opisao rečenicom "u Srbiji možete da parkirate automobil gde god hoćete".
 
"Samo uključite svetla i možete da stanete gde god hoćete, jer ovo je Srbija", napisao je Holanđanin.
 
 
On je prethodno objavio i fotografiju na kojoj se vidi da se jedno policijsko vozilo kreće suprotnim smerom, preko pune linije, bez uključene "rotacije".
 
  • Mile

    11.04.2018 15:45
    za Veroniku
    Veronika gde Vi zivite?
  • Veronika

    11.04.2018 00:14
    ko to kaže
    Proputovala sam celu Evropu, deo južne Amerike, deo Azije, kao i deo Afrike i nikako ne mogu da se složim sa mišljenjem Fabijana Vendinga.
    Nalazim da su u Srbiji najlošiji vozači oni sa tablicama: BG, IN, RU, SM i SO, a imajući na umu da je video napravljen na starom putu za Beograd, tamo je najveća koncentracija loših vozača (BG; IN; RU). Osim toga, koliko sam mogla da procenim, gospodin je vozio veoma sporo, zbog čega su ga drugi obilazili i na punoj liniji, kao što se obilaze traktori).
    Po nepoštovanju pešaka, ograničenja brzina i obilaženju na punim linijama apsolutni evropski rekorderi su Beograđani i Italijani. U Novom Sadu, vozači su opušteniji (možda i više no što bi trebalo) i zato se na raskrsnicama čeka u nedogled, ne znaju voziti po kružnom toku... Nisam primetila da se kod nas može parkirati bilo gde, pošto su nam zaposleni u parking servisu izuzetno revnosni, a zeleni pauk je još gori. Kod nas se na putevima više gine zbog loših puteva koji su puni rupa i koji nisu ni obeleženi, ni obezbeđeni na opasnim mestima. Kao drugo, kad povređenog Holanđana odnesu u urgentni, medicinska nega je na daleko višem nivou i spašava se više života nego u našim bolnicama. Njihova ambulantna kola imaju najmoderniju opremu i povređeni imaju više šansi da prežive. Da o prevozu povređenih helikopterom i ne govorim.
    Iskreno verujem da su komentatori koji toliko pljuju po našim građanima upravo oni koji najmanje poštuju saobraćajna pravila i koji voze tako dobro, kao što pišu.
  • I ponovo

    10.04.2018 18:05
    Koje ste vi zlo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.