Proveravaju se kablovi u KC Niš zbog pacijentkinje koja je tokom operacije zadobila opekotine

Klinički centar Niš zatražio je proveru ispravnosti svih kablova firme "Proksima" u operacionim salama novog objekta KC nakon što je prilikom laparoskopske operacije žučne kese pacijentkinja zadobila opekotinu na nozi zbog neispravnog kabla, izjavio je danas pomoćnik generalnog direktora KC Niš Goran Stanojević.
Proveravaju se kablovi u KC Niš zbog pacijentkinje koja je tokom operacije zadobila opekotine
Foto: Pixabay (ilustracija)
On je podsetio da je tridesetrogodišnja pacijentkinja 11. aprila zadobila opekotine drugog stepena koje su zahvatile jedan do dva odsto ukupne površine tela.
 
"Pred sam kraj laparoskopske operacije došlo je do kontakta ogoljenog kabla sa kožom pacijentkinje što je izazvalo opekotinu. Pacijentkinji je opekotina odmah zbrinuta i ona je otpuštena kući", rekao je Stanojević novinarima.
 
On je rekao da je pacijentkinja, uprkos nezgodi, otišla zadovoljna kući što je i napisala u knjizi utisaka.
 
Prema njegovim rečima, svi aparati sa kablovima firme "Proksima" u operacionim salama zamenjeni su drugim aparatima, dok ne stignu rezultati naknadne provere.
 
Stanojević je istakao da je firma "Proksima" izabrana za dobavljača na tenderu i da je prethodno dostavila sve neophodne dozvole i ateste.
 
"Istog dana kada se nezgoda dogodila obavili smo naknadnu kontrolu instalacija niskonaponske mreže i ustanovili da nisu u kvaru", izjavio je Stanojević.
 
On je rekao da se radi o događaju koji se ne može predvideti i koji se ranije dešavao i u KC Niš i u svim drugim ustanovama.
 
Stanojević je dodao da se kontrole niskonaponske mreže obavljaju svakodnevno u svim operacionim salama.
 
Emilija Rakić iz Pirota najavila je da će tužiti firmu "Proksima" zbog opekotine koju je zadobila i pretrpljenog bola.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.