Evropska komisija: U demokratskim institucijama nema mesta za incidente kao sa Šešeljom

Evropska komisija ocenila je da za incident kakav je napravio lider radikala Vojislav Šešelj prilikom posete predsednika hrvatskog Sabora Gorana Jandrokovića nema mesta u demokratskim institucijama.
Evropska komisija: U demokratskim institucijama nema mesta za incidente kao sa Šešeljom
Foto: 021.rs
"Ono što smo juče videli ne pripada demokratskim institucijama. To je nepoštovanje prema demokratskim institucijama koje predstavljaju građane i prema svima onima koji rade na dobrosusedskim odnosima, regionalnoj saradnji i pomirenju", rekao je portparol Evropske komisije Ruis de Gordehuela na redovnom brifingu.
 
Na pitanje novinara da li je moguće da u zemlji kanadidatu za članstvo u Evropskoj uniji u parlametnu sedi osuđeni ratni zločinac, De Gordehuela je rekao da na to nema komentar osim da uputi na predstavljeni izveštaj o Srbiji.
 
"Situacija sa slobodom izražavanja se nije poboljašala i sve je više stvari za brigu, ali očekujemo da se promeni okruženje kad je reč o vladavini prava", rekao je portparol Evropske komisije.
 
Jandroković je juče prekinuo dvodnevnu posetu Srbiji pošto je Srpska radikalna stranka saopštila da je Šešelj ispred Skupštine Srbije "izgazio hrvatsku zastavu" i psovao delegaciju Sabora.
  • Мунгос

    22.04.2018 23:03
    Како каже уважена Колинда Грабар Китаревић, стварно је Шешељ извршио непримерен удар на Независну Хрватску Државу.
    Можда би оно „Независну“ требали да пишемо са малим “Н“.
    А можда би требали да пишемо онако како је штампа пренела, са великим.
    Нисам сигуран на шта је Китаревићка мислила?
  • Bog sve vidi

    20.04.2018 09:54
    O demokratiji pričaju zemlje.... koje proizvode različit kvalitet hrane, za različite zemlje.... koje insceniraju hemijske napade svojim sredstvima, pa optužuju druge i sve nas dovode u situacije svetskog rata.... koje bez poziva dolaze i bombarduju, raketiraju druge zemlje - mimo svog ustava.... koje uzmu novac od Libije, a zatim izazovu rat kako ga ne bi vratile...
    Eto, ko nama pominje demokratiju.
    Zemlje koje imaju dvostruka merila za sve oko sebe.
  • Мунгос

    20.04.2018 07:50
    Да сам на месту европског комитета, избацио бих потпуно кандидатуру сваке земље где у парламенту седе ратни злочинци.
    Не само кандидатуру, избацио би их из Уније и чланице које имају ратне злочинце у парламенту.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija