Udvostručene kazne za neizdavanje fiskalnih računa

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković kaže da su izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji pooštrene kazne za nepoštovanje propisa.
Udvostručene kazne za neizdavanje fiskalnih računa
Foto: 021.rs
Kako Marković navodi za RTS, neki od propusta koje poreski obveznici prave su neizdavanje fiskalnih računa, neprijavljivanje radnika ili neslaganje u blagajni. 
 
Ukoliko se prvi put u kontroli ustanovi jedna od nepravilnosti, umesto dosadašnjih sedam dana, biće 15 dana privremene zabrane obavljanja delatnosti. 
 
Ukoliko se po drugi put ustanovi da postoji nepravilnost, biće 90 dana po novim izmenama Zakona o poreskom postupku, a ukoliko se treći put ustanovi da postoji nepravilnost, privremena zabrana obavljanja delatnosti će biti godinu dana.
 
Pravac u kome se kreću promene Poreske uprave u skladu sa izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji usmeren je ka razvoju klijentskog odnosa Poreske uprave i poreskih obveznika. "U duhu našeg programa transformacije, oformljen je već duže vreme Sektor za pružanje usluga poreskim obveznicima i otvoreno je 37 šaltera širom Srbije u kojima poreski obveznici mogu da dobiju podršku i gde možemo da rešimo njihove određene probleme i pitanja", objašnjava ona za RTS. 
 
Izmene Zakona o poreskom postupku donose 98 novina u radu Poreske uprave i obavezama poreskih obveznika. 
 
"Pozivamo poreske obveznike da redovno izmiruju poreske obaveze jer samo na taj način možemo doći do novih bolnica, vrtića, puteva za dobrobit čitavog društva. Na taj način će izbeći kazne koje su propisane novim izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji", apeluje ona.
  • hm

    21.04.2018 18:44
    Po akutelnim "bolnicama, putevima i vrticima", reklo bi se da dosad niko i nikad nije platio taj porez. Iskreno, u ovom sistemu, budala je onaj ko ni ne pokusa da ne plati porez, stvarno mi je draze da te pare u svoj dzep stavi pekar, piljar, frizer, lekar, nego av bagra. Pomenute ustanove od javnog znacaja ih svakako ne vide.
  • Milan G.

    21.04.2018 11:51
    Hoću da vidim Vučićevu kasu! Hoću da vidim ugovore AirSerbia! Hocu da vidim ugovore Beograd na vodi! Hocu da vidim ugovore Gasprom! Hocu da vidim kasu Gasproma i NIS-a! Hocu da vidim kasu TV Pinka! Hoću da vidim koliko koja televizija duguje na ime poreza! Hoću da vidim račun za novogodišnju jelku! Hoću da vidim kasu Vlade Srbije! Hoću da vidim kasu SNS-a, i sve račune iz svake kampanje od svake stranke, i na vlasti i opozicione. Hoću da vidim kasu Siniše Malog!!!
  • Djokica

    21.04.2018 10:48
    mesto i vreme
    Sirom Srbije rade Dinkiceve fiskalne kase i njegov PDV. Kontrole sprovodite na Kosovu jer ste takvu Srbiju vi uredili a ne privrednici a mozete poceti o poslanickih laziranih troskovnika.Kako pisete vi tako posemo i mi,docice sve jednog dana na naplatu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.