Popović nakon tvita o gej slikovnici: Ostajem pri stavu, čekam razgovor s premijerkom

Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović kaže da još nije razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić posle premijerkinog reagovanja na njegov tvit o gej slikovnici iz Hrvatske, ali je naveo da ostaje pri svom stavu i protivljenju mogućnosti da istopolni partneri usvajaju decu.
Popović nakon tvita o gej slikovnici: Ostajem pri stavu, čekam razgovor s premijerkom
Foto: 021.rs
- Nikada nisam ništa ružno rekao o homoseksualcima u celom svom životu. Ja sam jedino protiv mogućnosti da se donese zakon koji bi omogućio istopolnim zajednicama da usvajaju decu - rekao je Popović za Televiziju Prva.
 
Naveo je da je gej slikovnica iz Hrvatske na neki način promocija i pokušaj da se na mala vrata to uvede u Srbiju.
 
- Za mene je za sada ova priča završena, čekam razgovor sa premijerkom - rekao je Popović.
 
Ministar Popović ustalasao je nedavno javnost komentarom da nije u redu da "Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata" u trenutku kad se Srbija bori za veći natalitet, a povodom uvoza, kako kaže, "gej slikovnica" iz Hrvatske.
 
Taj tvit ministra je pokrenuo brojne reakcije u javnosti, a premijerka Brnabić izjavila je da je time uvredio jedan deo građana Srbije za koje radi i koji plaćaju vladu, te najavila da će u četiri oka razgovarati sa Popovićem kako bi probala da razume njegovu izjavu.
  • Roditelj

    10.05.2018 06:32
    A i to će da prođe
    Povući jasnu liniju gej populaciji.
    Podrška zapada koju su dobili, ne znači njihovo osvajanje čitavog sveta i izmenu svih zemaljskih zakona.
  • Sever Srbije

    09.05.2018 15:15
    Stop usvajanju dece lgbt osobama!
  • Tata Ikun

    09.05.2018 14:04
    Prema stanju u medijima meni se čini da su hetero u ovoj državi manjina.
    Inače, političare ne volim, nijednog, mislim da moraš biti pokvaren ili bar spreman na pokvarenost da bi bio političar. Ali ovaj lik je, iz kojeg god razloga to rekao, potpuno u pravu.
    Da bi bio tata, treba da napraviš to dete, ili bar u novije vreme, da doniraš svoj genetski materijal bez fizičkog kontakta. Da bi bila mama, moraš to dete da nosiš i rodiš. Ovo su biološke činjenice, koje vrlo lako možete proveriti. Nijedan zakon o "ljudskim pravima" ne može da pobije ove činjenice. I zato gospoda mogu i da dube na glavi ako hoće, nikada neće imati dve mame ili dvojicu tata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.