Nastavljen štrajk u "Zastava oružju", Vulin kaže da nema popuštanja radnicima

Nema popuštanja pred zahtevima oružara koji štrajkuju, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da sindikat ne može da menja rukovodstvo i da "Zastava oružje" ne može biti izuzeto iz zakona.
On je rekao da je vrlo zabrinut, jer u Ministarstvo odbrane već stižu najave pojedinih kupaca da će odustati od određenog broja ugovora zbog štrajka.
 
"Ako počnu masovno da otkazuju ugovore, šta ćemo? Na kraju će se kola slomiti preko leđa radnika, jer ako nema ugovora i posla nema ni plate za radnike. Imate ugovore potpisane do druge polovine naredne godine, nemojte da gubimo vreme i kupce", rekao je Vulin.
 
On je radnicima u štrajku poručio da nigde u svetu sindikat ne može da menja upravu, jer nisu vlasnici fabrike, kao i da ne mogu da traže da se Zastava oružje izuzme iz zakona.
 
"Zastava oružje i Prva Iskra do sada su bili kao druga preduzeća. Sada su u zakonu prepoznati kao odbrambena industrija, kao nešto što je od posebnog značaja za Srbiju i za njih će važiti dokapitalizacija do 49 odsto", naglasio je ministar odbrane za TV Pink.
 
Kako kaže, rukovodstvo "Zastava oružje" ima podršku Ministarstva odbrane i Vlade Srbije i tu nema popuštanja.
 
U fabrici "Zastava oružje" jutros je nastavljen štrajk sa zahtevima da se fabrika izuzme iz privatizacije, ne umanjuju plate za 10 odsto, isplati bonus i regres, a traži se i se smena direktora, kao i bolji uslovi rada. Samostalni sindikat fabrike je pozvao radnike na zbor posle kojeg će se radnici uputiti ka upravnoj zgradi fabrike, gde će generalnom direktoru predati zahteve.
 
Za danas je inače u Ministarstvu odbrane najavljen sastanak sa predstavnicima sindikata i štrajkačkog odbora.
  • G

    25.05.2018 12:30
    Smrdojvodina
    @RVosha - prethodni američki ministar odbrane Karter nikada nije bio u vojsci. To međutim nema nikakve veze sa sposobnošću upravljanja, niti ima veze sa time što je Vulin nekompetentan za takav posao, u državi napunjenoj neobrazovanim i glupim građanima poput lično vas se ni ne može očekivati nešto bolje. Hvala vam još jednom na vašem nesebičnom doprinosu da zasmrdite ovu državu.
  • Korčagin

    24.05.2018 19:25
    @Nikola,Lenka,Mita...
    Vaši komentari su vrlo smisleni i obiluju argumentima.
    Svi znamo da ste botovi, ali mene zanima nešto drugo.
    Da li zaisra mislite tako kao što pišete ili je u pitanju samo posao?
    Recite mi da je ovo drugo, pa ću pomisliti da ipak ima nade za sve nas.
    A za oružare poruka da istraju, da budu uporni i apel prosvetarima, lekarima, medicinskim sestrama i svima koji su nezadovoljni ( a ima li zadovoljnih? ) da zbace okove straha i izađu na ulice.
    Samo udruženi i složni možemo zbaciti ovu nenarodnu vlast a štrajk je legitimno pravo radničke borbe.
    Kad nepravda postane svakodnevnica, naša je dužnost da se branimo.

    SLOBODA, JEDNAKOST, BRATSTVO!
  • cveta

    24.05.2018 18:59
    m
    Nadam se da ce se pronaci resenje da niko ne trpi posledice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.