Branislav Lečić predao kandidaturu za predsednika DS

Branislav Lečić predao je svoju kandidaturu za predsednika Demokratske stranke, saopšteno je iz njegovog izbornog štaba.
"Kao što sam obećao, za svoju kandidaturu nisam tražio podršku brojeva, stranačkih odbora, već sam tražio podršku ljudi. Ljudi koji misle i odlučuju svojom glavom. Sa njima ću probuditi novu nadu", naveo je Lečić u saopštenju.
 
On je dodao da podrška njegovoj kandidaturi nastavlja da pristiže iz cele Srbije, što pokazuje "ogromnu želju članova Demokratske stranke da samostalno odlučuju o budućnosti svoje stranke".
 
Kako su saopštili, Lečić je za manje od 48 sati prikupio potpise delegata i time postao "prvi zvanični kandidat za predsednika Demokratske stranke".
 
Nedavno je funkcionerka DS Gordana Čomić saopštila da su ona i njen tim prvi zvanični kandidati na izborima za organe stranke jer ju je zvanično podržalo više od 30 opštinskih i gradskih odbora DS, čime je ispunila uslov za kandidaturu.
 
Svoju kandidaturu za predsednika DS najavio je ranije i Zoran Lutovac.
 
Rok za podnošenje kandidature za organe Demokratske stranke ističe danas u 14 časova.
 
Predsednik organizacionog odbora DS Goran Ćirić rekao je ranije da će sledeća sednica tog tela biti 28. maja kada bi trebalo da se verifikuju podnete kadidature za predsednika i potpredsednike stranke, članove stalnog sastava Glavnog obora, članove Nadzornog odbora, Statutarne komisije i predsednika Političkog saveta.
 
Na izbornoj skupštini Demokratske stranke, 20. po redu, a koja je zakazana za 2. jun, biće izabrani novi predsednik, potpredsednici, predsednik Političkog saveta, članovi stalnog sastava Glavnog odbora, kao i članovi Statutarne komisije i Nadzornog odbora.
  • Mica trofraljka

    25.05.2018 21:41
    A Krajinović da mu bude protivkandidat?
  • Zlica

    25.05.2018 21:15
    a da uvezemo neke sasvim nove?
  • ko je KO

    25.05.2018 10:07
    Ovo oko DS postaje smešno, a Lečić još smešniji....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.