Saobraćaj u više gradova ponovo bio obustavljen

Saobraćaj na više deonica širom Srbije normalizovan je nešto pre 19 časova pošto su građani nezadovoljni poskupljenjem goriva, prekinuli blokadu puteva.
Saobraćaj u više gradova ponovo bio obustavljen
Foto: 021.rs
Kako je saopštilo Javno preduzeće "Putevi Srbije", normalizovan je saobraćaj na putu Kragujevac – Kraljevo, koji je bio obustavljen u mestu Gruža, na deonicama Kula-Bačka Topola i Lipar-Bajša, na izlazu iz Lipara ka Bajši, kao i na putu Užice-Zlatibor, na izlazu iz tog grada na Ibarsku magistralu kod Ložioničkog mosta.
 
Okončane su i blokade deonice Ibarske magistrale od Beograda do Ljiga kod mesta Moravci, na putu Beograd-Ljig kod raskrsnice za Petku u Ćelijama, kao i na deonici Ub-Koceljeva, koja je bila blokirana u Novacima. 
 
Saobraćaj je posle protesta građana normalizovan i na naplatnoj stanici Jagodina. Grupa građana blokirala je posle 17 časova kružni tok Kod krsta na ulazu u Kragujevac iz pravca Batočine. Građani nezadovoljni poskupljenjem goriva blokirali su saobraćaj na tom mestu, kao i put u Cerovcu i tokom prepodnevnih časova. Saobraćaj je bio obustavljen i na raskrsnici puteva Kosjerić – Valjevo – Šabac i Osečina – Valjevo – Lajkovac u Valjevu, kao i na deonici Stara Pazova – Nova Pazova, izlaz iz Stare pazove – kružni tok.
 
Saobraćaj je od 17 sati bio blokiran u Futogu, Bačkom Jarku i Temerinu. U Beogradu i Novom Sadu nije bilo blokade u popodnevnim časovima. 
 
Blokada raskrsnice kod Futoške pijace u znak protesta zbog visoke cene goriva, trajala je jutros od 7 do 11 sati, o čemu više OVDE.
 
Osnovni zahtev građana je da se zaustave dalja poskupljenja goriva, da se cena zapravo smanji umanjenjem akciza koje zajedno sa PDV-om ulaze u cenu litre goriva koja sad iznosi oko 80 dinara, u zavisnosti od vrste derivata.
 
Sada je litar dizela oko 165 dinara, a bezolovnog oko 155 dinara, a početkom 2016. godine bili su oko 125-130 dinara. Građani smatraju da je to previše, upoređujući cene u okolnim zemljama, i traže da dizel bude 110 dinara, a bezolovni 120 dinara.
 
Protesti zbog visoke cene protesta počeli su u petak, a organizovani su i tokom vikenda kako u Srbiji, tako i u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Juče je blokiran put ka Novom Sadu kod Rume.
  • Sever Srbije

    12.06.2018 19:30
    Sremac
    Politicar salis se il si saljiv pa svaka drzava ima akcizu, oni koji se bave poljoprv.i prevozom treba umanjiti cene tj.odbiti od poreza a marze da smanje proizvodjaci i trgovci a budzet mora da se puni. Povecati zarade u Srbiji i naravno poreze bogatasima koji su vecinom tajkuni, monopolisti, lopovi, krimosi....
  • Posmatrač

    12.06.2018 07:39
    Bilo bi dobro da u protestu učestvuje samo tri vozila.
    To je dovoljno da blokiraju tri trake svakog bulevara.
    I mnogo je racionalnije: samo tri besposlena džedže na vrućini, ne stvara se gužva, lako se sklanjaju, ako treba da prođe neki hitan slučaj, saobraćaj se brzo normalizuje posle protesta, a i hapšenje je bez mnogo incidenata.

    Inače, super je ideja da cena goriva bude 1€. Baš podržavam!
  • Sremac

    12.06.2018 06:57
    Neka nam sever srbije objasni zašto je povišena cena goriva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija