FOTO: Razbijena srpsko-italijanska grupa dilera kokaina

Četiri osobe iz Srbije i još 16 stranih državljana uhapšeno je u zajedničkoj akciji srpskog MUP-a, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i italijanske policije, a u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i državnim Tužilaštvom Italije.
U akciji, koja je realizovana nakon višemesečne istrage, uhapšeno je ukupno 20 osoba, od čega 16 na teritoriji Italije, dok su organizatori i članovi ove organizovane kriminalne grupe uhapšeni na teritoriji Srbije. 
 
Među uhapšenima u Srbiji su i Milovan Nikolić Profa i Jakov Kontić, koji su osumnjičeni kao vođe ove kriminalne grupe, a među uhapšenima u Italiji je Kontićev bivši zet. Ova kriminalna grupa se sumnjiči da je u dužem vremenskom periodu krijumčarila i prodavala kokaina u zemljama Evropske unije. Članovi ove kriminalne grupe sumnjiče se da su novac od prodaje narkotika u Srbiji ulagali u kupovinu nekretnina i skupocenih vozila.
 
 
U okviru akcije na teritoriji Srbije, prilikom pretresa stanova i drugih prostorija, kao i jednog sefa, pronađeno je i zaplenjeno 58.250 evra, zatim četiri automobila, četiri skupocena ručna sata, oko pet grama kokaina, dva motocikla i šest komada pištoljske municije. 
 
 
U okviru ove akcije, u prethodnom periodu na teritoriji Italije zaplenjeno je 24 kilograma kokaina, 12,7 kilograma marihuane i dva pištolja, a uhapšeno je i još osam članova ove kriminalne grupe, svi državljani Srbije, jedan državljanin Italije, i jedan državljanin Slovenije.
  • Sever Srbije

    20.06.2018 14:58
    Sta ce sada vojvosadjan bez robe opet kesa i lepak gospodjo Hadzipesic!
  • Армаггедон

    20.06.2018 13:21
    Какве амбасадоре имамо,добро је да још постојимо.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.