Niški aerodrom predat državi na upravljanje

Odbornici Skupštine grada Niša usvojili su danas apsolutnom većinom glasova odluku o ustupanju imovine i upravljačkih prava aerodroma "Konstantin Veliki" Vladi Srbije.
Od 52 prisutna odbornika za tu odluku glasalo je 43. Osam odbornika je bilo protiv, a jedan je bio uzdržan.
 
Tokom prepodneva ispred zgrade gradskog parlamenta okupilo se nekoliko stotina građana koji su izrazili neslaganje sa idejom da se aerodrom ustupi državi ali su se oni kasnije razišli. 
 
Nekoliko predstavnika Inicijative "Ne damo niški aerodrom" bilo je tokom sednice u holu skupštine, ali im obezbeđenje nije dozvolilo da uđu u salu.
 
Sednicu lokalnog parlamenta obezbeđivao je veliki broj pripadnika Komunalne policije i službe obezbeđenja, a prema tvrdnjama opozicije, bilo ih je oko 40.
  • Krmenadla sa Podbare

    22.06.2018 23:16
    Čiko a jel sav ovaj lebac tvoj?
  • Nišlija

    22.06.2018 23:05
    @ Mile ne slažem se sa tobom da smo mi na jugu tek sada osetili centralizaciju. Podsetio bi te na primere Jugopetrola, DIN, Aik banke, niške mlekare, jugoistoka, otp ( niške ) banke niš telefona, instituta mihajlo pupin...spisak sam nastavi.

    Nije ni da samo blejimo, mi opet pokušavamo nešto sa ovim protestima.
  • darko

    22.06.2018 22:35
    hh
    Zašto ovoliko negativnih komentara

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.