Poslanici danas o sezoncima i finansijskoj pomoći porodici s decom

Skupština Srbija nastavila je danas rad raspravom o amandmanima na više zakonskih predloga, među kojima su predlozi zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, o ratnim memorijalima, ali i sezonskim radnicima.
Poslanici danas o sezoncima i finansijskoj pomoći porodici s decom
Foto: 021.rs
Narodni poslanici su podneli 21 amandman na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca koje vlada i nadležni odbor nisu prihvatili, kao i nijedan od 583 amandmana na Predlog zakona o ratnim memorijalima.
 
Takođe, nisu prihvatili nijedan od četiri amandmana podnetih na Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o zapošljavanju stranaca, nijedan od 164 amandmana na Predlog zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima, te nijedan od 29 amandmana na izmene i dopune Zakona o uslovima za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo i o njihovoj zaštiti.
 
Nisu prihvaćeni ni amandmani na izmene i dopune Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica.
 
Poslanici su na izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom podneli 130 amandmana koji nisu prihvaćeni, kao ni 73 na izmene i dopune Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova.
  • N.Sad

    25.06.2018 17:26
    Mozemo primetiti da poslanici opozicije a svi znamo koje protive se obaveznom prijavljivanju sezonaca. Sezonce i radnike su tretirali kao stoku pa je svakome bilo na volju da li da prijavi ili ne prijavi radnika. Malo se stanje popravilo ali je to daleko od dobroga jer sve se svodi na zastitu poslodavca imao on obican kiosk, zasticen je kao medved.Vratili smo se 100 godina unazad i doce vreme da se radnici bore za svoja prava kao nekad. Pod hitno doneti zakon da svi radnici moraju da budu u sindikatu jer sadasnji sindikat je tu da stiti samo radnike koji primaju plate iz budzeta dok za radnike iz privatnih preduzeca sindikat ne postoji.
  • Cane liman

    25.06.2018 15:41
    Nisu to narodni poslanici to su vlasti poslušnici....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija