Hapšeni ratni vojni invalid štrajkuje glađu jer su mu isekli struju

Ratni vojni invalid Dejan Petković (45) počeo je jutros štrajk glađu zbog toga što mu je isključena struja zbog duga od 27.000 dinara.
Petković je za agenciju Beta rekao da je 3. jula dobio opomenu od Elektrodistribucije da će mu u roku od 30 dana biti isključena struja zbog duga, ali je do isključena došlo ranije, odnosno 10 dana nakon opomene.
 
On je istakao da su mu struju isključili bez najave 13. jula i da bi on u zakonskom roku izmirio dug, ali da je problem nastao jer je struja isključena pre predviđenog roka. 
 
Petković je dodao da nema novčanih problema da plati dug, da živi od invalidnine u iznosu od 40.000 dinara, a do duga je došlo jer je imao druge nepredviđene troškove. 
 
Petković, koji štrajkuje glađu ispred zgrade lokalne samouprave u Čačku, naveo je da od štrajka neće odustati sve dok Elektrodistribucija ne uključi struju. 
 
Petković je ratni vojni invalid koji je ostao bez ruke u borbama na Košarama 1999. godine, bio je jedan od učesnika blokade magistrale u Preljini kod Čačka zbog poskupljenja goriva i tom prilikom bio je uhapšen, a dobio je i tri prekršajne prijave za blokadu auto-puta, za pešačenje po auto-putu i zato što u tom trenutku nije imao ličnu kartu.
  • užas

    18.07.2018 07:31
    Inače sam za solidno kažnjavanje ljudi koji ne izmiruju račune (obično baš takvi imaju neke druge prioritete, kao npr "pivo i cigare"), ali čovek koji je ostao bez cele jedne svoje ruke jer ga je ova smrdljiva država poslala da vodi njene besmislene ratove, trebalo bi da doživotno ima obezbedjen krov nad glavom sa plaćenim računima, unapred plaćen račun u prodavnici za osnovnu ljudsku ishranu i plus džeparac sa kojim onda nek radi šta hoće, a ako hoće i može nešto da radi sa svojim nedostatkom, i to da mu pripada uz sve.
  • marko

    17.07.2018 19:48
    Izdajnici
    Da je azilant imao bi sve besplatno vreme je za narodno hapsenje ovih diktatora i unistitelja
  • Bns

    17.07.2018 17:29
    Da je ovo drzava
    Da je ovo drzava ovakav covek bi bio oslobodjen placanja struje i imao bi sve moguce privilegije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.