VIDEO: Ambasada SAD u čast Srbije objavila spotove

Američka ambasada pripremila je promotivni spot o Srbiji "Vi ste svet", povodom sto godina od kako je na Beloj kući podignuta srpska zastava.
Podizanje srpske zastave je inače prvo podizanje bilo koje strane zastave na rezidenciji američkih predsednika. Tu važnu godišnjicu srpsko-američkih odnosa proslavlja i Beograd i Vašington.
 
Najnoviji spot posvećen je doprinosu koji je svetu dao Mihajlo Pupun, uz podsećanje da se zbog njega pre sto godina zastava Srbije vijorila iznad Bele kuće kao i na svim zgradama i javnim institucijama u glavom gradu SAD.
 
 
Pre ovog, objavljen je i spot čija je poruka da je Srbija zemlja velikih snova od kojih su neki promenili čitav svet.
 
  • BB

    22.07.2018 18:04
    Ivo Andric
    Jeste rodjen u Travniku kao hrvat. Bio je jugoslovenski orijentisan i bio je član Mlade Bosne. Od početka drugog svetskog rata živeo je u Bgd i u jednom trenutku, iz meni nepoznatog razloga, pisao se srbinom. Ima fotka njegove licne karte iz pedesetih gde piše da je Srbin. Pogledajte na www. Meni vrlo zanimljivo. Poz
  • Jana

    22.07.2018 17:05
    A Rusi
    Kad Srbima ne odgovaraju Srbi, koje ostatak sveta ceni, slavi i odaje im priznanje, ostaje samo AV kao simbol propasti ove zemlje. Još jedino on sanja da smo mi svet, dok su svi ostali otišli iz zemlje...Nego, kako da Rusi nemaju nikakav spot o nama, naša braća do groba u koje se kunu ovi Sve Naše Sje**smo?
  • Target

    22.07.2018 15:07
    FU
    Treba da tražite više sredstava od Kongresa za izmenu svesti ljudi na Balkanu.
    Veoma malo su vam odobrili, što je uvredljivo za nas. Nismo amerikanci.
    Izmena svesti člancima o betoniram radnicima je nemoguća.
    Srbi shvataju da ih 3 godine pre toga niko nije tražio niti prijavljivao nestanak.
    Srbi pamte ko ih je bombardovao kasetnim bombama.
    Zaista, Ujka Seme, ni ova reklama ne valja.
    Srbi su uvideli da kraj reklame gde se pominje da teritorija nije važna im sugestivnu poruku.
    Eto, s novim zakonom treba da napravite reklamu da i svaki organ u telu nije baš važan.
    More.... (Srbi znaju šta se kaže posle More...)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.