Za socijalne službe nasilnik više nije član porodice

Veće grada Niša usvojilo je izmene Odluke o finansijskoj podršci porodicama sa decom.
Za socijalne službe nasilnik više nije član porodice
Foto: Pixabay
Njima je između ostalog predviđeno da se članom porodice više ne smatraju osobe evidentirane kao počinioci nasilja u porodici.
 
"Imovina i prihodi nasilnika ubuduće neće uticati na pravo ostalih članova porodice da ostvare finansijsku pomoć. Prihodi nasilnika, bez obzira koliki su, više neće uticati na prava jedne porodice", izjavila je sekretarka za dečiju i socijalnu zaštitu Mirjana Popović. 
 
Ona je istakla da je izmenama te odluke proširena definicija porodice kako bi što više porodica imalo pravo na novčanu pomoć. 
 
"Članom porodice sada se smatra i dete koje ne živi u porodici, supružnik bez obzira gde živi i dete koje se nalazi u porodici staratelja", rekla je Popović. 
 
Prema njenim rečima, izmenama Odluke o finansijskoj podršci porodicama sa decom, pravo na potpuno regresirani boravak u vrtićima Predškolske ustanove "Pčelica" i užinu u školi dato je i deci čiji su roditelji invalidi sa sto odsto ili 90 odsto telesnog oštećenja. 
 
"Pravo na regresirani boravak i užinu i dalje imaju deca palih boraca i ratnih vojnih invalida, treće i četvrto dete u porodici, dupli blizanci, deca sa smetnjama u razvoju i deca koja potiču iz porodica koje su korisnici novčane socijalne pomoći", navela je Popović.
  • Naelektrisani miš

    31.07.2018 20:52
    -
    Sad kad krenu da se prijavljuju za nasilje u porodici kao nečitavi, samo da bi primili dodatnu finansijsku pomoć :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.